Politsei haarangud Kopenhaagenis ja Stockholmis olid Rootsi kaitsepolitsei säpo ja Taani ametivõimude ühisoperatsioonid, mida oli ette valmistatud juba tükk aega, kirjutab Iltalehti.

Taani meedia andmetel oli islamiäärmuslaste rühmituse rünnaku sihtmärk büroohoone Rådhuspladsenil, kus asub ka ajaleht Jyllands-Posten toimetus. Antud ajaleht avaldas 2005. aasta detsembris moslemeid raskelt solvanud karikatuurid prohvet Muhamedist. Samas majas on ka ajaleht Politiken toimetus.

Kopenhaagenis toimusid vahistamised kahes korteris, millest üks asub Herlevis ja teine Greves. Ajalehe Ekstra-Bladet andmetel leiti meeste juurest muuhulgas summutiga automaatpüstol ja selle padrunid.

Ajalehe andmetel saabusid vahistatud Taani ööl vastu kolmapäeva. Üks on 44-aastane Tuneesia kodanik, üks 29-aastane Liibanonis sündinud Rootsi kodanik, üks 30-aastane Rootsi kodanik ja üks 26-aastane Iraagist pärit turvapaiga taotleja, kes elab Taanis. Ülejäänud elasid Rootsis. Stockholmis vahistati Tuneesia taustaga 37-aastane Rootsi kodanik.

Jaanuaris ründas Somaaliast pärit mees kirvega Muhamedist pilapildid joonistanud karikaturisti Kurt Westergaardi, kuid kunstnik pääses põgenema.