Pärast mitmeid läbirääkimisi MHATi ja Moskva linnavalitsuse esindajatega sai Eesti Riikliik Vene Draamateater Moskva linnavalitsuselt näitlejate koolituseks toetuse 12 tudengi väljaõppeks, teatas ETAle Vene Draamateater.

Omalt poolt võttis teater kohustuse leida rahalisi vahendeid üliõpilaste ülalpidamiseks Moskvas, et katta nende stipendiumi ja ühiselamu kulud, milleks tuleb raha leida Eestist.

Ühe üliõpilase koolitus maksab 6000 dollarit aastas, millele lisanduvad stipendiumi ja ühiselamu kulud, mis ulatuvad umbes 1500 dollarini aastas. Õppeaeg kestab neli aastat.

Koos koostöölepingu sõlmimisega kuulutas Eesti Riiklik Vene Draamateater ja Moskva Kunstiteatri kool-stuudio välja üliõpilaste vastuvõtu-konkursi, mis toimub kolmes voorus.

Eelkonkurss toimub Tallinnas Vene Draamateatris 30. juunini, eraldi konkurss viiakse läbi Narvas Kirde-Eesti piirkonna elanike jaoks.

Tabakovi kursusele võetakse vastu 12 noort, eelistatud on neiud vanuses kuni 21 aastat ja alla 25aastased noormehed.

Sisseastujad peavad ette valmistama kaks luuletust, valmi ja katkendi proosateosest. Loovkonkursi käigus kontrollitakse ja hinnatakse diktsiooni, vokaalseid eeldusi ja plastikat.

Üldhariduslikud eksamitest tuleb sooritada vene keele ja kirjanduse kirjalik eksam, kollokvium ajaloos, kirjanduses ja kultuurialastes üldteadmistes.

Otsustav sõna tudengite valikul jääb kursuse kunstilisele juhile Oleg Tabakovile, kes korraldab koos Moskva Kunstiteatri stuudio õppejõududega konkursi lõppvooru. Sisseastujad, kes läbivad konkursi edukalt, sooritavad üldhariduslikud eksamid Moskvas.

Esimesse vooru saab ennast registreerida helistades Vene Draamateatrisse telefonil 6 418 245 või e-maili teel teater@grdt.ee.

Iga üliõpilasega, kes on ülikooli vastu võetud, sõlmitakse eraldi siduv leping, mille kohaselt peavad nad peale õpingute lõppemist Moskvas naasma Tallinna Vene Draamateatri truppi ning töötama siin vähemalt kaks aastat.