Klantspiltide ja üldiselt kvaliteetse kujundusega inglisekeelsest ajakirjast Inspire on ilmunud juba kolm numbrit, kirjutab Süddeutsche Zeitung. Sihtgrupiks on mitmed miljonid moslemid, kes elavad Euroopas, USA-s, Aasias ja Aafrikas ning ei mõista araabia keelt.

Ajakirjas räägitakse muuhulgas lihtsalt ja selgelt ebaõiglusest maailmas, religioonist. Koos fotode ja selgete juhistega on esitatud lihtsa torupommi valmistamise õpetus, "millega saate ema köögi õhku lasta." Suuremate pommide panemisest huvitatud peaksid soovi korral araabia keelt õppima ja Lähis-Itta terroristide laagrisse väljaõppele sõitma.

Oma lahendusi maailma probleemidele pakub ajakirjas ka Osama bin Laden pealkirja all "Viis säästa maailma". Üks sõnumitest on: boikoteerige Ameerika tooteid - kui te ei suitseta näiteks enam USA sigarette, muutub kliima puhtamaks. Samuti soovitatakse kõigil järgida Allahit ja võidelda terroriga kõigi vastu, kes seda teed ei astu.

Inspiratsiooniks tulevastele terroristidele räägitakse, et paljude väikeste ja odavate rünnakutega külvatakse suurt hirmu. "Tuhande hirmu strateegia," nimetab tundmatu autor. Sellest, et näiteks pakipommid avastatakse ja plahvatust ei toimu, ei ole midagi hullu, plahvatus on ainult boonuseks.

Samuti on ajakirja kolmandas numbris rubriik, milles välja toodutele ei lubata iialgi rahu: Salman Rushdiele, Ayaan Hirsi Alile ja Taani ajalehe Jyllands-Posten mitmele toimetajale.