Kui 2008. aastal oli pooldajaid 46 protsenti, siis tänavu 54 protsenti. Portaal küsitles 1800 inimest 20.-21. oktoobrini, vahendab BNS.

33 protsenti vastanutest oli aga veendunud, et üleminekut suveajale ning siis taas talveajale ei ole vaja. Ülejäänud 13 protsenti ei osanud vastata.

Pühapäeval, 31. oktoobril läheb Venemaa taas üle talveajale. Seoses sellega keeratakse kellad kogu riigi territooriumil kell 3 öösel kohaliku aja järgi üks tund tagasi.

Vene Föderatsiooninõukogu spiiker Sergei Mironov teatas märtsis Interfaxile, et üleminek suve- ja talveajale sel aastal peab jääma viimaseks korraks.

"Ma arvan, et ei ole mingeid takistusi selleks, et me võime juba sel aastal loobuda kellade keeramise mängust kaks korda aastas ette ja taha," ütles Mironov.

"Kellade keeramine mõjub negatiivselt venemaalaste tervisele, seal hulgas suureneb kiirabi väljakutsete hulk, täheldatakse erinevate haiguste puhanguid. Selline negatiivne tendents on iseloomulik esimesel kahel nädalal pärast üleminekut suveajale," seletas Mironov. "Me elame niigi üks tund eespool geograafilist ajavööndit. Igal poolaastal, märtsist oktoobrini, elame kaks tundi eespool. See läheb täielikult vastuollu inimeste niinimetatud bioloogilise kellaga."

Meedikute väitel ei ole aga mingeid tõendeid selliste üleminekute negatiivsest mõjust inimeste tervisele.