Leningradi oblastist hullumajast põgenenud ja Norrasse jõudnud Vene marurahvuslane Vjatšeslav Datsik, hüüdnimega Punane Tarzan, saadeti kuningriigi võimude poolt asüülilaagrisse.

Ennast „Punaseks Tarzaniks, Svarogi pojaks ja Hallide Koerte soost Muromi metsade valitsejaks" nimetav natsionalist ning reegliteta võitluskunsti tšempion jõudis oma sõnul Norrase paadiga ja alustas teekonda Eestist.

Politsei- ja piirivalveametist öeldi Delfile, et neil puuduvad andmed nagu Datsik oleks oma põgenemisel Eestit läbinud. 

„Juhul kui Vjatšeslav tunnistatakse süüdimatuks, siis teda välja ei anta - 100%. Juhul kui süüdivaks, siis on 60-70 protsenti tõenäosus, et ta jääb Norrasse," ütles Slaavi Liidu endine juht Dmitri Demuškin Interfaxile.  

Juhul kui Norra arstid tunnistavad Punase Tarzani haigeks, siis ta jäetakse Demuškini arvates sinna erikliinikusse ravile: „Teda tuleb tugevdatult ravida, anda immigrandikaart ja võtta täielikule riiklikule kindlustatusele."

Vjatšeslav Datsikut oli varem karistatud röövimiste eest ning saadeti Gatšina rajooni Družnoselje psühhiaatriahaiglasse, kust ta augustikuu lõpul põgenes. Föderaalotsing mehe tabamiseks edu ei toonud.

Mees põgenes väidetavalt läbi Eesti Norrasse, kuhu ta saabus oma jutu järgi paadiga. Natsionalistil oli kavas paluda „tõeliselt viikingite maalt" poliitilist varjupaika.