Ennast „Punaseks Tarzaniks, Svarogi pojaks ja Hallide Koerte soost Muromi metsade valitsejaks" nimetav natsionalist ning reegliteta võitluskunsti tšempion Datsik andis end kolmapäeval Norra politseile üles. Teda saatis kolm kaaslast, kes jäädvustasid protsessi ja panid salvestuse videokeskkonda Youtube'i üles.Datsiku üks lähedasi sõpru - Venemaal kohtu poolt keelatud natsionalistliku organisatsiooni Slaavi Liit aktivist teatas Interfaxile, et mees on paigutatud Oslos asuvasse põgenikelaagrisse, kuhu ta jääb asjaolude väljaselgitamiseni.

Skisofreeniat põdevale Punasele Tarzanile võidakse Norra seaduste järgi esitada süüdistused ebaseaduslikus riigipiiri ületamises ja tulirelvakandmises, lisas agentuuri allikas.

Ta lisas, et kinni peeti ka koos vene rahvuslasega jaoskonda tulnud eri kaaslased kinni. Kõik kolm on erineva kodakondsusega, kuid neil on kehtiv Schengeni viisa. Viimaste andmete kohaselt pole kellelegi veel süüdistusi esitatud.

Datsikut oli varem karistatud röövimiste eest ning saadetud Gatšina rajooni Družnoselje psühhiaatriahaiglasse, kust ta augusti lõpul põgenes. Föderaalotsing mehe tabamiseks edu ei toonud.

Mees põgenes läbi Eesti Norrasse, kuhu ta saabus oma jutu järgi paadiga. Natsionalistil oli kavas paluda „tõeliselt viikingite maalt" poliitilist varjupaika.