Infoagentuuri Rosbalt teatel andis ennast „Punaseks Tarzaniks, Svarogi pojaks, Hallide Koerte soost Muromi metsade valitsejaks” nimetav natsionalist ja reegliteta võitluskunsti tšempion Vjatšeslav Datsik end Norra politseile üles.

Mees kuulub natsionalistlikku organisatsiooni Slaavi Liit, mille koduleheküljel avaldati video Datsiku allaandmise protsessist Norra politseile. Mees palus võimudelt poliitilist varjupaika ja nüüd on otsustamisel tema edasine staatus ja riigis viibimise alused.

Avaldatud videos selgitab „Hallide Koerte soost“ mees, et saabus Norrasse
paadiga. Kaadris on näha relva ära andmine ja suhtlemine politseiga. Tema saatjad selgitavad võimuesindajatele, kui kuulus tegelane neile külla saabus.

Näha on, et Datsiku läbi otsinud naispolitseinikku ei üllata haakristiga jopet kandva mehe saabumine, kuid ta uurib ega põgenik pole rahvuselt tšetšeen. Küsimus vihastab natsionalisti, kes karjub: „Au soole, surm värdjatele“ (Слава роду, смерть уродам), peksab end rusikaga rindu ja nimetab end venelaseks.

Skisofreeniat põdevat Tarzanit oli varem karistatud röövimiste eest ning saadetud Gatšina rajooni Družnoselje psühhiaatriahaiglasse, kust ta augusti lõpul põgenes. Föderaalotsing mehe tabamiseks edu ei toonud.