"Tõstatatud teemadest möödarääkimine, vassimine ja lõtv rahakasutus näitab hoolimatut suhtumist nii Rahvaliidu põhiväärtustesse kui ka erakonnakaaslastesse," seisab erakonna liikmetele saadetud kirjas.

Kirjas viidatakse üsna otseselt Juhan Aarele, kes on tõestanud ametis oldud aja jooksul end kui joviaalset rahva-, kuid lohakat rahameest. Segased lood kunagise põllumajandusministeeriumi filmitellimusega ning äsja päevavalgele tulnud väidetav võlg ettevõtja Aivar Tuulbergile tegemata töö eest osutavad, et rahvaliitlased tegid oma panuse üsna kahtlasele hobusele.

Samas ei peaks eriti ülbelt esinema ka peasekretär Lauri Vitsut, kes Delfile antud kommentaaris Aaret kaudselt ebaausaks nimetab. Tuletagem meelde, et ka tema nimega on seostatud erakonna rahadega tehtud kahtlasi palgamanööverdusi. Kunagistest kohtuskäikudest rääkimata.

Rahvaliidust on järele jäänud ainult eriti truude pooldajate kogumik, väike muldpõrand, mille ümbert seinad ära lagunenud ning laed sisse langenud on. Katus on veel peal, aga see on osutumas mitte kindlasti tormivarjuks, vaid libedate hangeldajate paigaldatud ajutiseks presendiks.

See, mis Rahvaliiduga toimub, ei ole enam tõsiseltvõetav püüd erakonda uueks luua. See on majandusteooriatest tõttav surnud kassi põrge, viimane tõusuke enne lõplikku hingusele minekut.