Euroopa Komisjonilt teist korda heakskiidu saanud magistriprogramm on oma struktuurilt sarnane 2006. aastal alustatuga. "Programm keskendub infoturbele, mis on kriitilise tähtsusega avalike võrgustike teenuste arendamisel ja rakendamisel," rääkis TÜ arvutiteaduse instituudi professor Peeter Laud. "Tudengid saavad põhjaliku ülevaate valdkonna kaasaegsetest probleemidest ning õpivad neid ka praktikas lahendama."

Lisaks Tartu Ülikoolile osalevad programmis Aalto Ülikool (Soome), Kuninglik Tehnikaülikool (Rootsi), Norra Tehnoloogia- ja Teadusülikool ja Taani Tehnikaülikool. Programmi raames omandavad üliõpilased kahes ülikoolis põhiõppe ning valivad seejärel kaks ülikooli, milles läbivad spetsialiseerumismooduli. Seejuures peavad nad oma lõputöö kirjutama mõlema ülikooli õppejõudude juhendamisel. Tartu Ülikooli moodul keskendub infoturbe ja krüptoloogia matemaatilistele ja keerukusteoreetilistele alustele. "Uuendatud ühisõppekava olulisim muutus varasemaga võrreldes ongi seotud Tartu Ülikooliga - siin pakutava spetsialiseerumismooduli maht on kasvanud ning selle õpetamise aeg on pikenenud ühelt semestrilt kahele," rääkis Laud. 

Tartu Ülikoolis on NordSecMobi magistrikava praeguseks lõpetanud 13 üliõpilast. 

Erasmus Munduse toetus tähendab eelkõige võimalust pakkuda üliõpilastele stipendiume, mis katavad nii elamiskulud kui ka võimaliku õppemaksu. Samuti toetatakse ühisõppekava koordineerimisega seotud tegevusi. Uuendatud rahvusvahelisel ühiskaval saavad esimesed tudengid õppimist alustada 2011. aasta septembris. 

Rohkem infot NordSecMob programmi kohta saab lugeda aadressil http://nordsecmob.tkk.fi

Lisaks leiab programmi kohta infot Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudi koduleht http://www.cs.ut.ee