Lisaks sellele teatas Venemaa riigipea, et miilitsaseaduse uus redaktsioon on juba valmis ja lähimal ajal pannakse see arutamiseks üles internetti. Arutelu toimub spetsiaalsel veebilehel kuni septembri keskpaigani, vahendab Lenta.ru.

Idee miilitsa politseiks ümbernimetamiseks tuleb endiselt siseministrilt Sergei Stepašinilt. 21. jaanuaril tegi ta ettepaneku luua Venemaale professionaalne politsei, sest siis levisid kuuldused selle kohta, et ühiskondlikku turvalisust tagav miilits saadetakse laiali.

Ettepanekut toetas riigiduuma föderatsiooninõukogu spiiker Sergei Mironov, kelle arvates peaks miilitsalt ära võtma kurjategijatega võitlemise funktsiooni ja andma selle üle politseile. Miilitsale jääks Mironovi ettepaneku järgi vaid korravalve roll.

Vene miilits on jagatud kriminaalmiilitsaks ja ühiskondlikku turvalisust tagavaks miilitsaks. Esimene tegeleb operatiivjälituse ja kriminaalprotseduurilise tegevusega ning raskete ja üliraskete kuritegude lahendamisega. Ühiskondlikku turvalisust tagav miilits tegeleb omandi kaitse, ühiskondliku korra ja liiklusturvalisuse tagamisega ning juurdlustega.

Politsei loodi Venemaal 18. sajandil Peeter I ukaasiga. Korra tagamise kõrval tegeles see ka näiteks tänavate sillutamise ja prügikoristamisega. 1917. aastal nimetati politsei ümber miilitsaks.