Tähelepanelik blogipidaja avastas Voroneži oblasti Ühtse Venemaa osakonna veebilehel kahtlase foto, millel noored inimesed partei sümboolikaga särkides ja vestides koristavad suitsu sees pärast põlengut metsa. Foto illustreeris 2. augustil ilmunud kirjutist „Voroneži Ühtse Venemaa liikmed aitavad tulekahjudes kannatanuid”. Hiljem selgus, et foto oli tehtud kaks aastat tagasi ja suits lisati Photoshopi abil, teatab NEWSru.com.

Vaata fotot SIIT.

Kasutaja avmalgin avaldas oma blogis tõendid selle kohta, et foto on võltsitud. Vaadates fotofailiga seotud informatsiooni, selgitas blogipidaja välja, et fotofail oli loodud 3. juulil 2008 ja seda oli programmi Adobe Photoshop abil muudetud 31. juulil 2010. Kümme minutit pärast seda, kui blogipidaja oma avastusest teatas, eemaldati foto Ühtse Venemaa veebilehelt.

Ühtse Venemaa Voroneži osakond fotomontaaži ei kommenteeri. Juhtum vihastas aga kohalikke elanikke, kes võtsid tõepoolest osa tulekahjude kustutamisest. Uudistelehekülgedele ilmusid kümned vihased kommentaarid.

„Meie, mitte našistid ja noorkaardiväelased, tormasime öösel Nikolskojesse. Meie organiseerisime esimesed vabatahtlike salgad,” kirjutas Juri.