Pressikonverentsil Duisburgi raekojas jäid paljud küsimused vastuseta. Duisburgi politsei esindaja Detlef von Schmeling teatas, et prokuratuur on alustanud kriminaalasja. Kõigi hukkunute, kelle vanus jääb 20 ja 40 eluaasta vahele, isikuid ei ole veel õnnestunud kindlaks teha. Hukkunute hulgas on hollandlane, austraallane, itaallane ja hiinlane. Uudistekanal n-tv teatas, et politsei korraldas Duisburgi raekojas läbiotsimise. Seda informatsiooni pole veel kinnitatud, teatab Deutsche Welle.

Schmelingi sõnul ei saa ta kinnitada pressis levinud üritusel osalejate arvu 1,4 miljonit. Ainuke usaldusväärne number tuleb Saksa raudteelt, mille teatel sõitis kella 9 ja 14 vahel rongiga 105 000 Love Parade’i külastajat. Linna kriisistaabi juht Wolfgang Rabe kinnitas samuti, et messiala ei olnud täiesti rahvast täis.

Juba varem ülerahvastatud festivaliala peasissepääsuks olnud tunnel osutus laupäeva pärastlõunal surmavaks pudelikaelaks. Kui tuhanded inimesed suurfestivalile Duisburgi endise kaubajaama territooriumil sisse üritasid pääseda, oli osa seltskonnast juba lahkumas. Tulemuseks oli tohutu rüselus ja paanika.

Põhja-Reini-Vestfaali liidumaa peaminister Hannelore Kraft lasi politseil end sündmuste käiguga kursis hoida. Krafti sõnul on ta vapustatud ja avaldab kaastunnet hukkunute ja vigastatute omastele. Samas hoiatas ta liiga varajase süüdistamise eest.

Love Parade’i leiutaja „Dr Motte” süüdistas katastroofis organiseerijaid. Dr Motte ei mõista, kuidas on võimalik, et festivalialal oli ainult üks sisse- ja väljapääs. „See on skandaal,” ütles Dr Motte ajalehele Berliner Kurier.

Enam kui pool tundi enne juhtunut olid pealtnägijad enese sõnul politseid massipaanika eest hoiatanud. Ette ei võetud aga midagi.