“26.03.2010 parkisin 10 min Tatari tn 43, kus viisin kipsis sugulase Artrosport Kliinikusse ortopeedi vastuvõtule. Autol oli ka parkimiskell. Tagasi tulles leidsin trahvikviitungi 480 kroonile,” kirjutab trahvisaaja. “Ei olnud aega vaielda, tasusin 480 krooni Tallinna Linnakantselei kontole 11.04.2010, ehk nõutud tähtajaks. Suur oli üllatus, kui sain 19.07.2010 kohtutäituri nõude summale 1080 krooni.”

“Kiri oli vale postiaadressi märkimise tõttu rännanud juba terve kuu. Asja uurides selgus, et kuigi pank aktsepteeris minu tehtud makse, oli üks number viitenumbrist puudu, sellest ei vaevunud AS Ühisteenused mind aga teavitama ja edastas juhtumi kohtutäiturile. Teen päringu oma õiguste rikkumisest ka õiguskantslerile, aga usun, et selline väljapressimine on igapäevane.”

Tallinna Transpordiamet selgitab aga, et neil puudub ligipääs kodanike kontole ning ei teadnud pooleli jäänud maksest midagi.

“Liiklusseadus § 50´3 lg 1 sätestab, et viivistasu loetakse õigeaegselt makstuks, kui see on maksmise tähtpäevaks laekunud viivistasu otsuses märgitud pangakontole. Antud juhul ilmneb kodaniku kirjast, et puudus üks number viitenumbrist ning sellisel juhul viivistasu ei laeku pangakontole,” selgitab Transpordiamet.

Tallinna Transpordiameti sõnul saavad nad lähtuda üksnes laekumistest, sest kodanike kontodele juurdepääsu õigus puudub. Kuna laekumist ettenähtud kontole ei olnud tähtaegselt toimunud, saadeti viivistasu sundtäitmisele kohtutäiturile.