Eile kell viis õhtul Eesti aja järgi tegi McAfeekorporatiivkasutajatele kättesaadavaks viirusetõrje uuenduse. See kustutasWindows XP arvutitest süsteemi tööks olulise faili, pidades seda viiruseganakatunuks ning muutes sellega arvuti kasutuskõlbmatuks. Probleem ei ohustanud Windows7 ja Vista operatsioonisüsteeme ega servereid. 

CERT Eesti infoturbe ekspert Anto Veldre sõnul ei oleMcAfee Eestis kõige populaarsem viirusetõrje ja loodetavasti pole olukord hull,kuid täpsemalt on probleemi suurust vara hinnata. „Kesköise seisuga oli teadaväiksemaid probleeme üksikutes organisatsioonides, kus IT-meeskonnad tegelesidolukorra lahendamisega.

Kuivõrd enamik Eesti firmasid ja asutusi lõpetasid tööeile õhtul kell viis, siis on administraatoritel olnud aega, et oma süsteemidesvead parandada“, selgitas Veldre. 

Probleem puudutab põhiliselt neid suurkasutajaid, keslaadisid uuendused alla esimese tunni-pooleteise jooksul pärast ilmumist.Pihtasaanud arvutil ei tohi lubada restarti teha, muidu muutub taastaminekeerukamaks. Juba kannatanud arvutite raviks kulub teatud aeg (10-15 minutitarvuti kohta). Hetkel on saadaval juba uusimad, parandatud uuendused, misarvuteid ei ohusta. 

Tehniline lisainformatsioon: http://vil.nai.com/vil/5958_false.htm