Lugejate arvates kannatavad kõige enam kellakeeramisest tekkiva stressi lapsed, aga ka täiskasvanutel võtab tunnise ajavahega harjumine nädalaid aega.

"Mitte ainult minule, vaid kogu mu perele tekitab stressi. Lastel kulub aklimatiseerumiseks 1-2 kuud, enne kui suudavad varasema hommikuse ärkamisega harjuda," kirjutab yö kulli. "Nii kordub see igal aastal ja pole siiani aru saanud, mis on selle asja point? Et inimene oleks võimalikult uimane? Kui on talvine ehk normaalne aeg, pole ärkamisega kunagi probleeme, kas pole veider?"

"Muud hullu pole, ainult paar nädalat zombina ringikäimine ja sellega kaasnev pidev peavalu. Õnneks on olemas kohv ja valuvaigistid," kirjutab hmm enda üleelamistest.

uku kirjutas aga sellest, et teaduslikult on tõestatud, et kellakeeramisega kaasnev ajavahe ja sellega harjumine on inimese tervisele kahjulik. "Minu meelest on kellakeeramine tarbetu totrus," lisas uku.

"Keeramine iseenesest ei tekita midagi, keerad ära ja valmis ta ongi, ei mingit aju koormamist ega füüsilist pingutust," kirjutab junn. "Olukord, mis keeramisele järgneb, tekitab aga küll, unepuudust nimelt. Tund kaksatakse ööst ära ja see annab nii hullult tunda, et nagu mitte tunni oleks vähem magada saanud, vaid nagu oleks maganudki vaid tunni kogu öö jooksul. Ei meeldi see värk kohe üldse. Ja siis hakkad tasapisi sügiseks juba kuidagi harjuma ja kääna aga jälle. Sügisene keeramine on küll vähe toredam, siis nagu saad jälle justkui rohkem magada."

Need, kes kellakeeramisest end häirida ei lase, ei saa aru, kuidas saab aja muutmine stressi tekitada.

"Täiesti arusaamatu, miks peaks mingi kellakeeramine stressi tekitama? Samuti ei tekita stressi, kui kusagil kehtib dollar, nael, liir või mis iganes. Aga kui maakera hakkaks teisipidi pöörlema, vast siis. Kuid ellu jäävad ju need, kes kohanevad paremini. Ja looduseski on valik tugevamatel õigustatud. Nii et niikaua, kui on poodides seepi ja nööri, ei tohiks ju probleeme olla."

"Kõik teie, kellele tekitab kellakeeramine stressi, palun tehke mulle selgeks, KUIDAS?" küsib kuidas krt. "Kes elab niistabiilset elu, et tema ööuni on igal ööl justkui joonlauaga mõõdetud? Kes teist pole kunagi päeval silma kinni lasknud? Mõelge ikka enne, kui kirute! Olen alati mõelnud, miks keegi ei kiru kella keeramist näiteks jaanipäeval või nt. augusti teises pooles, kui õues veel mõnusalt soe, aga väljas juba pimeneb. Ilma kella keeramiseta oleks väljas kottpime."

kreisi kirjutab aga sellest, et reisides tuleb palju suuremaid ajavahesid taluda, ometi saavad kõik sellega kenasti hakkama. "Mis pagana hädaldamine see üldse olgu. Inimesed reisivad teise ajavööndisse vabatahtlikult, selleks ajaks kui kohanevad, tulevad tagasi, hakkab jälle kohanemine. Seda kõike ilma stressita. Ja nüüd suur hala, et stress."

Kxxxxale tekitab stressi aga õhtune pimedus, mitte kellakeeramine. "Aga mulle meeldib, et õhtud lähevad valgemaks. Ei saa aru inimestest, kellele see nii meeletu stressi põhjustab. No tõesti ei mõista. Mulle põhjustab stressi õhtune pimedus. Ja ei pane kella 3 ööseks helisema, vaid teen seda juba õhtul enne magama minekut või siis hommikul. Biiiig Diiiiil!"