„Ma ei ole kunagi varjanud, et olen jätkuvalt hingelt kriminaalpolitseinik ning loomulikult on mul iga kord, kui meie piirkonnas mõni raske roim toime pannakse, ka südames soov seda ise lahendada. Usun, et sedasi tunnevad päris paljud politseijuhid," ütles Vaher Delfile.

"Ma olen nendega koos töötanud, nad teevad oma tööd hingega"

"Mina aga tunnen meie mõrvarühma kriminaalpolitseinikke hästi, ma olen ju nendega koos töötanud ühes meeskonnas ja tean, et nad teevad oma tööd hingega. Neil on selleks vajalikud teadmised ja oskused ning võimalused," rõhutas Vaher.

"Täpselt samamoodi ma tean, et vahel võtab mõne raske juhtumi avastamine rohkem aega, kui tahaks ja loodaks. Nii see juba kord on."

Aga avalikkuse huvi selle juhtumi vastu ei vaibu ning mida rohkem aega möödub, seda rohkem saavad sõna uurimisega mitte seotud asjatundjad, kel varuks järjest karmimad hinnangud tehtule.

"Mina tean, et selle juhtumi lahendamisele pühendunud kriminaalpolitseinikud vajavad usaldust ja toetust ehk nö töörahu," selgitab Vaher. "Mina usun neisse, nad annavad endast parima."

Samas kinnitas prefekt, et on igati koostöö poolt. "Ja kui keegi soovib jagada oma teadmisi, siis meie uks on lahti. Seda võimalust on ka kasutatud, mille üle mul on siiralt hea meel."

Endine politseijuht Kalle Klandorf ütles eelmisel nädalal TV3 telesaates "Värske Ekspress", et võiks seitsmeliikmelise "unistuste meeskonna" abil kurikamõrvari ühe kuuga tabada.

Tiimi liikmeteks valis Klandorf endised kriminaalpolitseinikud Sergei Elošvili, Artur Tšulitski ning Veiko Kulla, kapo peadirektori asetäitja Eerik Heldna, lisaks Koit Pikaro, Jüri Pihli ning prefekt Elmar Vaheri enda.