"Citypark on seal kopsakat kümnist kogunud, 500 krooni igale registreerimata parkijale.

Kolm tundi on seal tasuta, aga sealjuures on vajalik, et oleks paigaldatud parkimiskell ja traumapunkti külastus oleks registreeritud. Citypark vormistab seal hoogsalt nn. leppetrahve, sest väga paljud külastajad ei pane antud märki tähele ja unustavad registratuuri auto numbrist teavitada, parkimiskella aga paigaldavad.
See on ka inimlikult mõistetav, sest traumapunkti tulijatel on tavaliselt palju muresid, ja pikad sildid jäävad lugemata.

Minu arvates ei ole Cityparki kontrolöridel parkimiskellaga autosid õigust trahvida. Selgitan: Parkimiskeeluga "ALA" tahvel on liikleja ja politsei vaheline asi, sest tegemist on liiklusmärgiga. Liiklusmärgi nõuete eiramise eest trahvide vormistamine kuulub politsei ja munitsipaalpolitsei pädevusse. Selle, nagu ka muude rikkumiste eest karistamine ei kuulu erafirma kompetentsi.

Erafirma saab teha leppetrahvi selle täitmata jätmise eest, mida loeme teistelt plakatitelt. Seega kui kell paigaldatud, jääb Cityparki kontrolöril üle kas kutsuda politsei ja lasta temal liiklustrahv vormistada või jätta autoomanik rahule, sest liikluseeskirjade rikkumise eest leppetrahve ei vormistata," arvab lugeja.

Fotod:

Hea lugeja, kui oled märganud midagi, mis tundub sulle ebaõiglane, siis kirjuta meiliaadressile rahvahaal@delfi.ee või kasuta lehe vasakul servas olevat Rahva hääle vormi.