Ušakov ütles kolmapäeval Venemaa põhjapealinnas ajakirjanikele, et iga-aastane Riia leegionäride marss jääb turvakaalutlustel ära, vahendab infoagentuur Interfax.

„16. märtsi üritust on viimastel aastatel saatnud selle osalejate ja antifašistide vahelised kokkupõrked. Keelu peapõhjuseks sel aastal on julgeolekuoht," selgitas Riia linnapea.

Vastates Vene ajakirjanike küsimusele, kuidas Riias tähistatakse Suure Isamaasõja lõpu 65. aastapäeva - rõhutas Ušakov, et sel aastal toimub 9. mai tähistamine nagu tavaliselt.    

Otsus leegionäride ürituste ärajätmisest langetati politsei järeldustele tuginedes, mille kohaselt on sel päeval on võimalik oht ühiskondlikule julgeolekule.  

Ürituste organiseerimise luba ei antud ei leegionäride marssi korraldavale organisatsioonile Daugavas Vanagi (Daugava Pistrikud), kui ka selle vastu olevatele Juri Kotovile ning Läti Antifašistlikule Komiteele (LAK).

16. märtsil oli kavas rongkäik ja lillede asetamine vabadussamba jalamile, kus oli planeeritud umbes 300 inimese osalemine. Juri Kotov ja LAK kavatsesid võidusamba juures korraldada vastukaaluks antifašistliku kogunemise.

Leegionäride mälestusmarss keelati Riia rahutuste valguses ka eelmisel aastal.