Hmm, huvitav millise kivi all need kümme protsenti on?

Ilmselt sama kivi all, kus kõik need 190 riigipead, kes praegu usinasti Kopenhaagenis maailma päästavad. Ka nemad pole saanud memo, millest selgub, et skeptikute kahtlused olid õiged: kliimasoojenemine on kõige ulatuslikum, küünilisem ja jõhkram vale, millele on ehitatud üles üliedukas räkit. Mingit tegelikku põhjust kliimamuutuse pärast erakorraliste meetmete rakendamiseks pole.

Aga milline räkit! Miljard sinna, triljon tänna, Emakese Maa eest võideldes ei julge keegi olla kooner. Märkasite ehk uudisenupukest sellest, kuidas Eesti on miljarditega vastu pükse saanud, kuna ei müünud õigel ajal oma saastekvooti. Ah, miljard siia-sinna, keskkonnavaldkonnas on see nagunii saiaraha, ei kannata võrreldagi selle 15 miljoni krooniga, mille pärast peeti veriseid lahinguid päästeametnike koondamise rindel.

Aga pöörake see tehing teistpidi: me võime müüa mõne miljardi eest kvooti, mida me päris ära ei kasuta, aga me maksame kümneid miljardeid kvoodi eest, mida me kasutame. Teie elektriarve on märkamatult suureks kasvanud? Milles küsimus, sealt see kvoodiraha ju kokku korjataksegi.

Aga see kõik on alles algus. Suurbritannias peetakse plaani anda igale inimesele kohustuslik saastepass, kuhu vastav ametnik märgib ära kodaniku süsinikutarbimise - autokütus, elekter, hingatav õhk, lennureisid, hotellis viibimine, toit jne. Aasta lõpus lüüakse numbrid kokku ja esitatakse arve.

Rootsis on küpsenud plaan küsida igalt inimeselt lihtsalt olemasoluga loodusele tekitatud kahju eest 2 eurot päevas. See teeb 11400 krooni aastas. Viieliikmeline pere maksab 57 000 krooni aastas. No kurat, ärge nüüd senti saagima hakake, ikkagi Emakese Maa heaks! Või noh, kui mitte selleks, siis valitud teadlaste heaks, kes saavad maksumakjatelt miljardilisi uurimistöö grante, mille abil toodavad fakte võltsides ja väänates maailmalõpupaanikat.

Kopenhaageni järel on inimkonna järgmine viimane võimalus maailma päästa Mehhikos toimuv summit. Alles äsja oli G-20, kus kukuti viimase võimaluse ära kasutamisel haledalt läbi, nagu kukuti veelgi haledamalt läbi Kyoto lepinguga - lepinguga, mida pole mitte ükski selle osapool ligilähedalegi täitnud, kuid millega mitte liitujaid sellegipoolest lakkamatult planeedirüvetajateks sõimatakse.

See ei meeldi ju kellelegi. Niisiis on pahad poisid Hiina ja USA end parandanud ja õppust võtnud: sügava mure ja kõlava retoorika saatel tuntakse ränka vastutust tuleviku ees ning lubatakse astuda samme, mis jäetakse igal juhul koos kõigi teiste lubajatega täitmata, sest kui neid täita, hävitab see maailmamajanduse ja heaolu tasemel, nagu meie seda tunneme.

Barry Obama lubab, et ta ei ole küll nõus vähendama USA kasvuhoonegaase 1990nda aasta tasemele, võib aga aastaks 2050 vähendada neid 83 protsendini 2005. aasta tasemega võrreldes. 83 protsenti 2005 aasta tasemest on sama, mis Ameerika tootis aastal 1910, mil tehnoloogia oli, noh, veidi vähem keskkonnasõbralik.

Kui paljud meist on nõus elama 1910. aasta elatustasemel, mil lõviosale elanikkonnast olid kättesaamatud sellised elementaarsed asjad nagu elekter, auto, telefon, soe vesi, keskküte, veega peldik? Aga 1910. aastal elas USA-s alla poole praegusest rahvaarvust, niisiis tähendab see süsinikukoguse suurust per capita 19 sajandi keskpaiga tasemel.

Aga hei, ikka kõik Emakese Maa heaks, eks? Või siis mitte.

Mingit kliimasoojenemist ju ei ole. Teie ka ei saanud memo? Maailma üks kõige kaalukamaid kliimateemalisi teadusasutusi, Inglismaa East Anglia Ülikooli Kliimaüsksus (CRU), mille andmetele ja ennustustele toetub nii ÜRO kliimapaneel (Kyoto leping!), praegune Kopenhageni konverents kui suurem osa ülejäänud maailma teadusasutusi, jäi vahele kliimateemaliste andmete võltsimisega ning andmetöötluse teadliku kallutamisega, et jätta mulje kliima soojenemisest.

Kust me seda teame? Noh, mitte igatahes meediast, mis teema delikaatselt maha vaikis. Me teame seda, sest usin häkker murdis sisse nende arvutivõrku ja kopeeris üle kolme tuhande asutusesisese meili ning paiskas need avalikkuse ette. Nende mailide läbi töötamine on mõistagi mahukas töö ja seda enam raske, et tihtilugu kasutatakse slängi või väga tehnilist keelt, ometi on nad oma otsekohesuses halastamatud: "teadlased" ei varjagi, et nad jätavad kõrvale algandmed või ajaperioodid, mis vähendavad kliimamudelites soojenemise suurust või kiirust.

Nad räägivad avalikult mittesobivate lähteandmete kustutamisest. Ühes meilis öeldakse otse: hide the decline ehk peitke langus. Veelgi enam, meilidest selgub, kuidas saavutati "teaduslik konsensus" kliimasoojenemise osas - saboteerides skeptikute ja mittenõustujate teadustöid ja rahastamist, takistades nende tööde avaldamist eelretsenseeritavates teadusväljaannetes ning kuulutades boikotte sellistele teadlastele ja teadusväljaannetele, mis olid nõus avaldama kliimasoojenemise kriitikute töid.

Kõige hirmuäratavam on see, et kogu kliimapaanika usulahku meenutava dogmaatikute santaaži korraldajateks oli suhteliselt väike seltskond. CRU emailidest paljastuv info on olnud sedavõrd halatamatu, et East Anglia on kuritegusid - ja teaduslike algandmete teadlik hävitamie, avalike teabenõuete teadlik mittetäitmine, raha ebaotstarbekohane kasutamine ning loomulikult ka teadlik valejärelduste esitamine avalikkusele on ka puhtjuriidiliselt võttes kuritegu - tunnistanud.

Aga see ei takista ju vapraid poliitikuid Kopenhaagenis konverentsi pidamast. Ja miks nad peakski. Kliimasoojenemine on kujunenud mõõtmatult võimsaks ja suureks rahaveskiks. Kõik need plaanid panna inimesi maksma "planeedi kahjustamise" eest ei saa ju lihtsalt selle pärast teostamata jääda, et planeedi kahjustamine on osutunud suureks häbiväärseks valeks.

Veelgi enam: peale võimaluse pigistada inimestelt iga sammu ja hingetõmbe eest välja raha, annab kliimasoojenemine ju poliitikutele ettekäände reguleerida iga inimese elu mikrotasandil detailideni. Eestis keelustati sajavatised pirnid, Californias keelustati suure ekraaniga telerid ning plaanitakse kehtestada ranged piirangud kodustele kliimaseadmetele ehk tubasele temperatuurile. Juba aastaid on inimestelt üritatud võtta liikumisvabadust, takistades neil odavalt ja vabalt sõita isikliku liiklusvahendiga. Lennureisidele tahetakse kehtestada piirangud, mis meenutavad kommunistliku diktatuuri aegset Rumeeniat. Parem ikka, kui kodanik sõltub oma liikumises riigivõimust.

Kõik need meetmed vähendavad kodanike vabadust, loovad juurde bürokraate ja nende õigust meile argitasandil detailides ette kirjutada, mida me võime, mida mitte. Nad suurendavad hiigelsammudega valitsuse kontrolli meie igapäevaelu üle. Kus valitsus laiutab, seal vabadus kängub. Kliimasoojenemine on parim ettekääne totalitarismi kehtestamiseks ja inimeste pärisorjastamiseks erinevate maksude ja reeglite abil.

Ja keskmine kodanik, kes kirub küll aina kasvavaid bensiini-, elektri-, toidu- ja mille kõige arveid, tunneb siiski teatud moraalset kohustust kõike seda raha välja köhida, sest talle on tekitatud massilise ajupesu abil kõikehõlmav süütunne Emakese Maa ees. Ja teadmine, et kuni inimene laiutab, Emake kannatab.

Niisiis pole põhjust kartagi, et kliimasoojenemise vale paljastamine kõigutaks kuidagi Kopenhaageni tulemust. Sest Kopenhaagenis ei päästeta mitte planeeti või säästeta loodust, vaid astutakse järgmine samm vabaduse hävitamiseks ja inimestelt raha välja pigistamiseks. Sel korral ökofašismi vormis.

On ülimalt irooniline - ehki mitte kuigi üllatav - et inimest kõige mõõduks pidav humanistlik ideoloogia, mis sünnitas kõigi veriste ja ebainimlike -ismide kõrval ka ökototalitarismi dogma, on oma olemuselt läbiministi inimvaenulik.