Kes peaks vastutama, et Viisitamm linna sügavasse miinusesse ajas? Ta ise süüdistab kõiki teisi ega võta (kogu)süüd enda peale. Nii aga asjad käima ei peaks. Kui igast patust saaks puhtaks vaid teisi süüdistades, poleks ju prokuratuuri, kohtuid ja vanglaid üldse vaja. Igaüks leiaks sada põhjust, miks end süütuks kuulutada.

Meie arvates ei saa olla suure linna peaaegu pankrotti ajanud poliitiku ainsaks karistuseks linna tegevjuhtimisest eemaldumine. Sest see ei tähenda, et ta ei võiks koalitsiooni muutudes taas tegevjuhtimise juurde jõuda. Viisitamm ja teised, kes omavalitsusi juhtinud küündimatult, ei tohiks kunagi enam naasta vastutavale kohale. Kas prokuratuuri ei huvita, miks ja kuidas Pärnu on nii nurka juhitud ja võlgadesse mähitud? Või Eestis ongi valija poolt tehtud kohtumõistmine ülim, mis ühte küündimatut poliitikut võib tabada.

Viisitamme tähelepanu juhiti läbi aastate erinevatelt tasanditelt, et samasuguse hooga on Pärnu peatselt pankrotis. Viisitamm ei kuulanud kedagi ja tulemuseks on mitmekümne miljoni suurune võlg. Arvestades, et Pärnu eelarve on kõigest üle 600 miljoni, siis kuurortlinna olukord on traagiline. Kindlasti aga mitte lootusetu, sest „uus luud“ näib soovivat linna taas ausaks ja populaarseks töötada. Võlasaba saadab aga linna ja linnakodanikke veel aastaid.

Viisitamm pole ainuke poliitik, kes majandamisest midagi ei tea. Selliseid omavalitsusjuhte on Eestis veel – mõni on hetkel veel peidus, mõni on oma süüd mõistnud, mõni püüab miinust uue eelarvega peita... Delfi loodab, et valija hääl ei oleks kõige rangemaks karistuseks. Kuskil peab veel keegi küündimatut valitsemist märkama!