Keskhaigla infektsioonikontrolli osakonna juhataja Aino Rõõmu sõnul ei tohiks praeguse gripipuhangu ajal mingil juhul vastsünnitanud emasid ning uusi ilmakodanikke haiglasse vaatama minna, kuna rasedad ning ka sünnitusega ühele poole saanud emad kuuluvad kindlasti uue gripi riskirühma, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

Külastamise muudab Rõõmu sõnul ohtlikus see, et gripihaige kannab tegelikult juba vähemalt üks päev enne sümptomite teket haigust oma ninaneelus ning kallistades või lihtsalt lähikontaktis olles kandub viirus sel moel väga kergesti edasi.

„Praegu on peaaegu igas peres keegi haige ning on väga suur võimalus, et külastaja, kes tuleb ema ja last vaatama ning kellel sel hetkel sümptomeid ei ole, võib järgmisel päeval juba haige olla,“ selgitas Rõõm Päevaleht Online’ile.

Kuigi külastamisest tuleks hoiduda ka kõigi muude patsientide puhul, on rasedatel, vastsünnitanud emadel ning imikutel tüsistuste oht Rõõmu sõnul suurem kui teistel. „Meil tuleb ikkagi kaitsta sünnitajat ja vastsündinut, sest nemad ei ole saanud ennast ise kaitsta,“ rääkis ta lisades, et naistearstid kurdavad praeguse gripipuhangu ajal, et külastamine on endiselt massiline.