„Selle hindamiseks peaks olema käinud sündmuskohal ja näinud videosalvestisi, aga tegu võib olla ka ühe isikuga, seda ei saa välistada,” Toompere ning lisas, et samas võisid esimesed juhtumid olla läbi ajakirjanduse ka mõnele inimesele n-ö eeskujuks, et praeguses majandusolukorras ise midagi sarnast raha hankimiseks proovida, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

Tema hinnangul on röövide arvu suurenemise taga peamise põhjusena majandusraskused, pangad valitakse ohvriks just seetõttu, et sealt on lootust saada suuremat hulka sularaha.

Politseipeadirektor Raivo Küüt hoiatas juba tükk aega tagasi, et kui riigi majandusolukord läheb nii palju kehvemaks ja töötus kasvab, siis see soodustab eriti varavastaste kuritegude kasvu, meenutas Toompere, aga kas pangad manitsust kuulda võtsid, ei osanud ta hinnata.

Täna hommikul röövits Tallinnas Koplis maskiga isik relvaga ähvardades SEB harukontorit. Alles eelmise nädala alguses rööviti samuti relvataolise esemega ähvardades Koplis Sampo panga kontorit, mis langes röövi ohvriks ka vähem kui kaks kuud tagasi.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevaleht Onlines.