Meil on puudu kirurgidest ja meditsiinitöötajaist, vaja oleks programmeerijaid, kõrgtehnoloogia spetsialiste, häid administraatoreid-tootmisjuhte jne. Nende tulu ja soodustusi tuleks hoopis suurendada. Sestap tuleks kärpida vahendamiselt-sahkerdamiselt, spekuleerimiselt, laenuliigkasult jms saadud tulu.

Meie lünklik seadusandlus ja liberalism soosib parasiitlust, mida mõned "ärimehed" ära kasutavad. Kui maksud suruvad liigkasuvõtjad, spekulandid ja igasugused hõlptulu õngitsejad "vastu muru", tabame kolm kärbest: suureneb riigikassa sissetulek, taltub kerge tulu himustajate agressiivsus ja sellest võidavad need, kellel on oht salakavalatesse finantspüünistesse sattuda.

Rängalt tuleks maksustada tootjalt (toidu)kauba ülesostjad ja kallimalt edasimüüjad. Eeskätt nende aktiivsuse tõttu oleme liikumas olukorra suunas, kus kõrge hinna tõttu jääb kaupletile, aga tootmine ei tasu liiga madalaks surutud kokkuostuhindade tõttu end ära.

Eestis näikse mõnusalt elavat ka selline seltskond, kelle ilmselgelt suuri sissetulekuid pole maksuametnikud võimelised tuvastama, kontrollima ega maksustama. Just need hämarate hiigelsummade käsutajad peaksid kandma tõhusa osa üldisest maksukoormusest. Selleks on paljudel juhtudel ainus võimalus maksustada astmelise kinnisvaramaksuga näiteks üle 3 miljoni krooni maksvad villad, luksusjahid, kallid kaatrid ja autod, veemootorrattad, ATV-d ning muu luksuslik eluviis.

Vananeva, õigemini häviva, rahvastikuga Eestis tuleb kehtestada lastetusmaks. Lubamatu on mäekõrgune materiaalne ebavõrdsus lastetute kasuks ja lastevanemate kahjuks. Lastetud peaksid endi vanaduspõlve kindlustama sama raha eest, mis minimaalselt kuluks vähemalt kahe lapse täisealiseks kasvatamisele.

Kaaluda tuleks ka alkoholiaktsiisi järjekordset tõstmist ning spekulatsioonipillerkaar üle Venemaa piiri tuleb lõpetada. Sõltuvusained peaksid olema nii kallid, et (alaealistel) napiks raha nende hankimiseks. Kõrgelt tuleks maksustada rämpstoit. Sisuliselt tähendaks see astmelist käibemaksu toidukaubale. Rohkem peaksid makse maksma ka alkoholiga massipidude korraldajad ja ööklubide omanikud.

Karta on, et majanduslanguse põhi ei paista ja valitsusel tuleb teha mõnigi ebapopulaarne otsus. Enne, kui minnakse pensioni, vanemahüvitise jms kallale tuleks mahemaksustamise võimalused ära kasutada.