Lõuna-Korea infoagentuuri Renhap kahtlustab, et raketid tulistati välja riigi kirdeosas asuvalt Musudan-ri polügoonilt. Raketid olid suunatud USA luurelennukite vastu, mis uurisid väidetava tuumakatsetuse sündmuskohta. Kas raketid tabasid ka märki, sellest ei teatata. 

Ametlik Seoul pole aga seda infot veel kinnitanud. Samuti ka Phjongjang mitte.

Agentuuri teatel tulistati raketid välja kell 17.03 kohaliku aja järgi. Varem teatas Lõuna-Korea meedia, et tema stalinistlik põhjanaaber on tulistanud välja samalt polügoonilt 130-kilomeetrise tegevusraadiusega lühimaaraketi.

Enne seda viidi aga samas piirkonnas Kilchu linna juures läbi maa-alune tuumakatsetus, mille võimuseks mõõdeti 10 kuni 20 kilotonni.

Põhja-Korea aktiivsus on ajanud maailma üldsuse erakordselt ärevaks: Lõuna-Korea, Jaapan, Ameerika Ühendriigid, Venemaa ja Euroopa Liit on juhtunu üle juba oma rahutust väljendanud.

Täna õhtuks on Jaapani initsiatiivil kokkukutsutud ÜRO julgeolekunõukogu erakorraline istung.

Phjongjangi tänased katsetused toimusid kõigest kuu peale seda kui riik teatas oma tuumaprogrammi jätkumisest ning otsustas loobuda kuuepoolsetest läbirääkimistest.

Korea RDV võimud võtsid vastavad otsused vastu aprilli keskel pärast seda kui ÜRO julgeolekunõukogu oli tema raketikatsetused hukka mõistnud ning uute sanktsioonidega ähvardanud. Phjongjangi teatel oli tegu rahumeelse raketistardiga ning see oli seotud sidetehiskaaslase orbiidile viimisega.