Armenia Today teatel korraldas seda iga-aastast Türgi Osmani impeeriumis toimunud kaasmaalaste genotsiidi mälestavat üritust Armeenia revolutsioonilise föderatsiooni Dašnaktsutjuni noortetiib.

Alles 22. aprillil töötasid Armeenia ja Türgi välja kahepoolsete suhete normaliseerimise kava. Mitteametlikel andmetel keelasid võimud seoses sellega Dašnaktsutjuni noortel lippu põletada, kuid aktivistid ei allunud keelule.


Agentuur Novosti-Armenija teatab, et erakond Dašnaktsutjun on teinud ametliku avalduse, milles seatakse 22. aprilli läbirääkimiste tingimused kahtluse alla.

„Dašnaktsutjun on korduvalt teatanud, et heanaaberlikud suhted kahe riigi vahel on võimalikud vaid Türgi poolse armeenlaste genotsiidi tunnustamise ja Armeenia rahva õiguste taastamise järel," seisab erakonna avalduses, kes ähvardab protesti märgiks lahkuda valitsuskoalitsioonist.

Kahe riigi piir suleti 1993, diplomaatilised suhted puuduvad, esimesed sammud suhete normaliseerimisel astuti eelmisel sügisel kui toimusid omavahelised jalgpalli maailmameistrivõistluste valikmängud.

Armeenia nõuab, et Türgi tunnustaks 1915. aastal Osmani impeeriumis toimunud genotsiidi, milles hukkus väidetavalt 1,5 miljonit inimest. Türgi jälle on avaldanud solidaarsust Aserbaidžaanile Mägi-Karabahhi konflikti küsimuses.