India ajalehe The Times of India kirjutab, et Jharkhandi kirdeosariigis tegutsevad maoistlikud võitlejad on täna öösel õhkinud osariigi eri piirkondades raudteejaama, kooli ja meditsiinikeskuse. Rünnakud toimusid ka naaberosariigis Biharis.

Väljaande teatel oli raudteejaama õhkimine arvatavasti suunatud Delhisse suunduva ekspressrongi vastu, kuid see jäi pool tundi hiljaks ja seetõttu kannatada ei saanud.

Hiljem õnnestus umbes 200 maoistist võitlejal kaaperdada ühel raudteelõigul teine reisirong, mille pardal viibib eri andmetel 700 kuni 800 inimest. Mõni tund hiljem lasti kõik reisjad vabaks. Rong seisab endiselt koos võitlejatega Latehari jaamas.

Sündmuskohale on saabunud politsei ja neli raudteedel tegutseva eriüksuse (Railway Protection Force) helikopterit. Kohaliku politsei teatel on reisijatega kõik korras.

Maoistid on seoses 16. aprillil alanud parlamendivalimistega ja homme toimuva teise vooruga väga aktiviseerunud ning lubanud need nurjata. Valimistest võtab osa üle 700 miljoni inimese ning nende tulemused avalikustatakse 16. mail.

Oma eesmärgiks nimetavad nad „külavaeste vabastamist kapitalistide ikka alt". Nende tugipunktideks on metsad ja mäed India ida-, kesk- ja põhjaosas. Mõned eraldiseisvad piirkonnad on täielikult nende kontrolli all.

India valimised said avapaugu