Kriminaalmenetluses selgus, et tee oli avariikohas laugja kurviga, tee õnnetuskohal ei olnud libe, nähtavus oli hea ning sõidurajad olid sõiduteel teekattemärgistega jaotatud, kirjutab Järva Teataja.

Avariis osalenud sõidukeid juhtinud meestel oli vastava kategooria sõiduki juhtimisõigus ning nad ei olnud avariieelselt tarvitanud alkoholi ega narkootilisi aineid. Kohtuarst ei tuvastanud Jürgenil sõiduki juhtimist mõjutada võinud avariieelset terviseriket. Peugeot`s viibinud kaassõitjad on rääkinud, et nad kõik magasid avarii ajal, ning oletasid, et ka Jürgen võis magama jääda.

Sõiduautot Peugeot juhtinud Jürgen rikkus sõiduraja piiridest väljumise ja vastassuunavööndisse kaldumisega liikluseeskirja p 107. Seega pani ta mootorsõiduki juhina toime liiklusnõuete ettevaatamatu rikkumise ja sellega kolme inimese surma põhjustamisega ning sõiduautodes reisijatena viibinud viiele inimesele tervisekahjustuse tekitamisega toime kuriteo KarS § 423 lg 2 järgi.

Kuna Jürgen hukkus liiklusõnnetuses, siis lõpetati kriminaalmenetlus vastavalt KrMS § 200.

Tallinna-Tartu maanteel Ussisool juhtus 25. jaanuari pärastlõunal ränk avarii, milles hukkus neli noort inimest. Kannatada viis inimest.