Mustamäe haigla pressiesindaja Inga Lill ütles Delfile, et kui tavaliselt on neil ööpäevas keskmiselt 58 kukkumist, siis eile sai neid kokku 107.

Tartu Ülikooli kliinikumi pressiesindaja ütles Delfile, et kui tavaliselt tuleb neil umbes 60 abivajajat tohderdada, siis eile tuli abi osutada 132 libedusega kukkunule. Üheksa neist olid kukkunud nii rängalt, et nad tulid haiglaravile jätta.

Osa kukkujaid võib arsti poole pöörduda ka päev hiljem, mil kukkumisel saadud põrutus end tunda andma hakkab.

Keskhaigla traumapunktis oli kella 14.00 käinud kuus libeduse tõttu viga saanut, kuid enamasti oli tegemist eilse patsientiderohke päeva järellainetusega, ütles Delfile haigla turundusjuht Svea Talving.

Kedagi haiglasse pole jäetud ning vigastused on pigem kergemad - domineerivad pindmised traumad ehk põrutused ja väänamised.

Eile käis Keskhaigla traumapunktist läbi 35 libeda ohvrit, kellest neli jäeti haiglaravile.

Eilse päeva tippkoormus jäi hommikuste tööleruttajate kanda.

Laste tarumapunkti pressiesindaja sõnul on neil õnneks vaikne nagu eilegi.

Kuigi teed on väga libedad, juhtus politsei andmeil eile libeduse tõttu vaid neli avariid, otsasõit jalgratturile, sõit vastu puud ja kaks plekimõlkimist.

Varahommikul kella 07.52 ajal toimus liiklusõnnetus Tartumaal Laeva vallas Tallinn – Tartu – Võru – Luhamaa maantee 173. kilomeetril, kus sõiduauto BMW 530, mida juhtis 25-aastane Raul, sõitis otsa tee äärel liikunud jalgratturile ning paiskus teelt välja põllule. Jalgrattur 50-aastane Pavel toimetati Tartu ülikooli kliinikumi ja peale esmaabi andmist lubati kodusele ravile, ütles Delfile Lõuna politsei pressiesindaja.

Kell 18.42 toimus liiklusõnnetus Saaremaal Kaarma vallas Vaivara - Vätta tee 1. kilomeetril, kus sõiduauto Mazda Premacy, mida juhtis 40-aastane Kersti, kaotas teeoludele mittevastava kiiruse tõttu juhitavuse ja sõitis teelt välja vastu puud. Liiklusõnnetuse tagajärjel sai vigastada auto juht, seisab ööpäeva liiklusinfos.

Ida politsei pressiesindaja teatas Delfile, et kella 18.05 ajal sõitis Kohtla vallas Tallinn – Narva maantees 150. kilomeetril teelt välja ning rullus üle katuse 31-aastase Natalja juhitud sõiduauto Suzuki SX4. Kuna autot juhtinud naisel ja tema kõrval istunud kaasreisijal olid turvavööd kinnitatud, siis pääsesid nad vigastusteta.

Teine teelt väljasõit juhtus mõni aeg hiljem, kella 19.15 ajal, Aseri vallas, kus teelt sõitis välja maastur Suzuki Jimni, mida juhtis 31-aastane Maksim. Nagu eelpoolkirjeldatud liiklusõnnetusegi puhul rullus teelt välja sõitnud auto üle katuse ning autojuht ja tema kaassõitja pääsesid vigastusteta vaid tänu turvavööde kasutamisele.