Tribunali teatel aitavad Godmanisel „tõeliste“ Läti patriootidega teiste seas võidelda ka jõustruktuuride esindajad Jānis Reiniks (julgeolekupolitsei juht) ja siseminister Mareks Segliņš, kirjutab Läti Delfi.

Oma avalduses tsiteerib tribunal Läti autoreid, kes paljastatavad oma teostes Godmanise nõukogudeaegset väidetavat tegevust agendina. Kirjale on lisatud valitsusjuhi foto kirjaga „Mõistetakse süüdi kui reetur“.

Kirjale on alla kirjutanud Helsingi-86 organisatsiooni üks asutajatest Läti kõrge riikliku autasu Kolme Tähe ordeni kavaler Linards Grantiņš ja teised nõukogudeaegsed dissidendid. Mitmed neist elavad välisriikides.

Kaks aastat tagasi saatis Rahva Tribunal seimi saadikutele dokumendi, mis mõistis endisele presidendile Vaira Viķe-Freibergale, peaminister Aigars Kalvītisele, rahandusministrile Atis Slakterisele ja endisele välisministrile Artis Pabriksile kõrgeima karistusmäära.

Neid süüdistati „Läti territoriaalse terviklikkuse lõhkumises, Läti rahva genotsiidis“ ja paljudes muudes surmapattudes.

Tribunal lubas rahandusministri kohtuotsuse täideviimise lükata edasi kuni „jätkuva okupatsiooni likvideerimiseni“.