New Yorgi linnapea Michael Bloomberg ütles ajakirjanikele, et piloot Chesley „Sully“ Sullenbergeri poolt Airbus A-320 Hudsoni jõele maandamine ja seejärel reisijate evakueerimine oli „meisterlik töö“ (ing k masterful job), vahendab infoagentuur Associated Press.

„Ta kõndis enne pardalt lahkumist kaks korda terve lennuki läbi, veendumaks, et sinna pole enam kedagi jäänud. Ta oli viimane, kes lennukilt lahkus,“ ütles linnapea Bloomberg.

New Yorgi osariigi kuberner David Paterson nimetas Charlotte’i lendama pidanud US Airwaysi lennuki õnnelikult lõppenud õnnetust Hudsoni imeks.

Neljapäevase õnnetuse järel on 57-aastase „Sully“ meilipostkast fännikirju paksult täis. Grupp staažika kangelaslenduri austajaid on avasid juba paar tundi pärast juhtunut talle pühendatud fännilehe suhtlusportaalis Facebook.

„Jumal küll, ma kardan lendamist, kuid ma lendaksin suure heameelega sinu juhitud lennukil!! Sa päästsid paljude inimeste elud ja sa oled tõeline kangelane!! “ kirjutab näiteks üks newyorklanna piloot „Sully“ fännilehel.