Alitalia reisilennuki kapten karjus esimesele piloodile: „Vaata ette!”, nähes pruuni raketikujulist objekti lennukist ülevaltpoolt mööda sööstmas, vahendab BBC News.

Ei tsiviillennunduse järelevalveorganid ega sõjaväe uurijad suutnud 1991. aastal Lyddi lähedal Kentis toimunud intsidendile seletust leida.

Kaitseministeerium välistas, et Alitalia lennukist mööda lennanud objekt oli rakett, ilmavaatlusõhupall või kosmoserakett ja lõpetas asja uurimise.

Briti rahvusarhiiv on teinud internetis kättesaadavaks 19 aastatel 1986-1992 toimunud tundmatute objektidega kohtumist. Ligi 200 toimikut avaldatakse järgmise nelja aasta jooksul.

Viimati avaldatud toimikute hulgas on ka käsk USA õhujõudude piloodile tulistada alla East Anglia kohal tema lennuki radariekraanile ilmunud tundmatu objekt.

Samuti kaitseministeeriumi palve, et armee ja mereväe helikopterid ei pildistaks ringe viljapõldudel, sest kardeti, et sellega õõnestatakse ametlikku liini, mille kohaselt sõjavägi ei uuri seletamatuid nähtusi.

Toimikute hulgas on veel kiri naiselt, kes väidab, et ta on Siiriuse süsteemist ja et tema kosmoselaev, mille pardal oli ka kaks „spectralast Mr Spocki kõrvadega”, kukkus Suurbritannias alla Teise maailmasõja ajal.