Keskkriminaalpolitsei ametnikud pidasid Stanislavi kuriteos kahtlustatavana kinni 15. augustil ning tema elukohast leti ja võeti ära ligikaudu 700 000 krooni sularaha ning pangakaartide võltsimiseks kasutatud seadeldis, teatas riigiprokuratuuri pressiesindaja.

„Kurjategija kinnipidamine toimus öösel, sest tuginedes jälitusinformatsioonile võttis Stanislav raha automaatidest välja just siis,“ ütles Keskkriminaalpolitsei vanemkomissar Ivo Kolk.

Riigiprokurör Helga Aadamsoo sõnul on kriminaalmenetluse käigus tuvastatud, et Stanislav võttis võltsitud pangakaartidega ajavahemikul 10 — 15 august sularahaautomaatidest välja enam kui 730 000 krooni. „Kokku kasutas Stanislav enam kui 700 pangakaarti, millest rohkem kui 90 korral õnnestus ka sularaha välja võtta,“ lisas prokurör.

Ivo Kolgi sõnul on sedatüüpi skeemid enamasti rahvusvahelised, hõlmates väga erinevaid riike. Antud juhtumi puhul teeb Eesti Keskkriminaalpolitsei aktiivselt koostööd Ameerika Ühendriikidega.

Stanislavi kahtlustakse suures ulatuses pangakaartide võltsimises ning võltsitud pangakaartide kasutamises. Karistusseadustik näeb sellise kuriteo eest ette kahe-kuni kümneaastase vangistuse.