Siim Saareväli, üks kannatanutest, leidis värvijäljed oma autolt kolmapäeva hommikul. „Ei vaadanudki, mis seal oli, pesin kohe maha,” rääkis ta Lääne Elule.

Sarnane üllatus ootas aga ees paljusid Haapsalu autoomanikke. Haapsalu politseikomissari Ahti Oleski sõnul oli valge värviga soditud üle 20 auto ning mõnele neist oli jäetud ka sõnumeid, mille sisu ei soovinud ta avalikustada.

Politsei jäi juhtunut kirjeldades üldse napisõnaliseks. „Menetlus on algatatud ning välja on selgitatud ka võimalikud tegijad,” ütles Ahti Olesk.

Haapsalu noorte versioon erineb mõneti politsei omast. Anonüümsust palunud 19–21-aastaste noorte sõnul oli soditud sõidukeid kokku üle 40.

Autosid näinud inimesed ütlesid, et sõidukitel oli kujutatud näiteks lilli ja leidus ka sõnapaar Green Riot (tõlkes ‘roheline mäss’).

Ühe Haapsalu punkari sõnul tundis politsei alul huvi tema ja ta sõprade vastu, kuid noormehed olid vandaalitsemise ajal kodus vanemate silme all olnud. „Me ei ole kuidagi seotud. Mul mitme sõbra autogi soditi ära. Politsei lubas meile teada anda, kui süüdlased käes on,” ütles noormees.