Miks ei võiks ka Eestis olla ses osas kõik korras nagu Norras? Kus äsja, juunikuus võttis parlament vastu seaduse, mis lubab samasoolistel paaridel abielluda ja lapsi adopteerida ning võimaldab lesbidele kunstlikku viljastamist.

Ehmatav? Pole hullu! Hingake rahulikult sisse ja välja, sisse ja välja, vää-ga raa-hu-liii-kult, nii korda kümme — ja siis lugege kokku, mitu tuttavat seksuaalvähemuste esindajat selle aja jooksul meelde tuli?

Mulle meenuvad esimese hooga …

… endine kooliõde, kes kinkis mu pisitütrele valge mängukaru, kel kaelas roosalilleline lehv. „Lastele meeldivad karud,“ seletas ta malbelt. Pärast aastaid kestnud naissuhte lõppu pihtis kooliõde, et ta tahaks endalegi meest ja lapsi … ja leidis lastega naise.

… kunagine naiskolleeg, kes kasvatab koos naissoost elukaaslasega ühist poega. Lesbipaar kaalus koos potentsiaalseid meeskodanikke, kellelt küsida väikest spermaabi. Täpselt välja arvestatud ajal tegi üks lesbi otsustava lükke — ja õnnestus! Ühe ööga.

… transseksuaalide paar, kes mõne aasta eest abiellus. Siinsamas Eestis. Ilma probleemideta, kuna passi järgi on nad eri soost. Tõsi, soorollid on nüüdseks vastupidised: passijärgne naine on muutumas meheks, ning passijärgne mees omakorda naiseks. Selleski peres kasvab laps, koolitüdruk, kelle naisena sündinu sai enne seksuaalse sättumuse selginemist.

… vanapoiss, kes elab koos teise omasugusega. Telekas, arvuti ja natuke napsi — sellest neile piisab. Lapsi neil pole ja ega nad tahagi.

Kirju on see issanda loomaaaed, kirju! Aga omamoodi kenad inimesed kõik — vähemalt need, kes mulle meenusid.
Kes ütles, et „mõelge ometi nende lastele“?
Ega siis lapsi ei kasvata ju lesbid!
Ega geid.
Ega transseksuaalid.
Ega heterod.
Ega tippsportlased.
Ega vasakukäelised.
Ega taimetoitlased.
Ega ämblikepelgajad.
Ega tislerid.
Ega juudid ja jalgratturid.

Jah, muidugi, maa tuleb täita lastega, kõigi nimetatute lastega, kuid on vale ajada segamini inimese erinevad rollid. Lapsi ei kasvata mitte homod ega heterod, vaid isad ja emad.

Eks natukene aitavad kaasa ka vanaemad-vanaisad, onud-tädid ja ehk isegi uudishimulik naabrimutt, kes koos kassiga elab teisel korrusel korteris number kuus. Ent põhiraskus inimeseidu üleskasvatamisel on ikka lapsevanematel.

Ja kui inimesehakatisel on korraga kaks isa või kaks ema, siis seda parem. Nii on ju sotsiaalne tugivõrgustik laiem, materiaalne kindlustatus tugevam — ja kelle asi see on, kui lapsevanemad on juhtumisi samast soost? Isa ja ema või ema ja ema või isa ja isa — vahet pole.

Üleüldse, kaua võib homoõiguste teemal tuututada? Tegudele!

Halloo, Eesti, halloo, Toompea! Palun, pange põlema see praegune, homoseksuaale diskrimineeriv perekonnaseadus. Ja tehke uus ja parem. Selline Norra tüüpi, mis toetab kõiki emasid ja isasid. Olenemata sellest, kas nad on homoseksuaalid, juudid või jalgratturid.