Möödunud nädalal vahistasid osariigi võimud neli võrgustikuga seotud isikut. Nende juurest leitud tõendid viitasid ka Spitzeri sidemetele lõbuteenusega, vahendab ETV24 “Terevisiooni” uudised.

48-aastane demokraadist New Yorgi osariigi kuberner Eliot Spitzer tunnistas oma eilses avalduses, et on petnud nii oma perekonda kui ka valijaid. Siiski ei kommenteerinud abielus ja kolme last kasvatav kuberner kordagi New York Times’i väiteid, et oli seotud kalli lõbuteenuseid pakkuva võrgustikuga.

Spitzeri sidemed prostitutsioonivõrgustikuga tulid ilmsiks kohtutõenditest, pärast seda kui möödunud nädalal vahistati neli sama võrgustikuga seotud olnud isikut. Salvestatud telefonivestlusest kostus kuberneri hääl, kes veebruaris kauples endale ühte Washingtoni hotelli prostituuti.

Tunnistajate andmetel kasutas Spitzer lõbuteenuseid ka varem. Võrgustikuga oli seotud ligi 50 prostituuti ning nende hinnad kõikusid BBC andmetel 1000 dollarist kuni 5500 dollarini tunnis.

USA vabariiklased nõuavad Spitzeri tagasiastumist kuberneri kohalt. Käimasolevas presidendikampaanias toetab kuberner senaator Hillary Clintonit ja on üks tema selja taha koondunud valijameestest.