Õnnetus juhtus kell 11.28 Risti-Virtsu mnt 43.km Penijõe teeristis, kus kaubik Volkswagen LT35, mida juhtis Enn (s 1954), sattus külglibisemisse ja põrkas kokku vastassuunavööndis liikunud veoautoga Scania, mida juhtis Ben (s 1962), teatas Lääne politseiprefektuuri pressiesindaja.

Kokkupõrke tagajärjel hukkusid sündmuskohal Volkswageni juht ja sõidukis viibinud kaassõitja Jaan (s 1959). Tee- ja ilmastikuolud piirkonnas on väga rasked: lumesadu ja tugev küljetuul.

Veoauto juht oli kaine, vastuse Volkswagenis viibinute osas annab ekspertiis. Volkswageni juht kasutas turvavarustust, kaassõitjal oli turvavöö kinnitamata. Mõlemal sõidukil olid all nõuetekohased rehvid.

Liiklus teelõigul oli pikka aega häiritud ja sõidukeid suunati Lihula kaudu ümber. Kella 16.00-ks taastus normaalne liiklus mõlemal sõidusuunal.

Seoses halbade tee- ja ilmastikuoludega palub politsei kõigil liiklejatel silmas pidada järgmist:

- Varuge aega, et autoaknad enne sõitma asumist puhastada. Nullilähedase nähtavusega ei maksa sõitma hakata.

- Lumiste teeoludega tuleb arvestada pikenenud pidurdusmaaga.

- Hoidke pikivahet!

- Varuge aega ja kannatust, sest libedaga ja lumega pikeneb teie tavaline sõiduaeg kindlasti oluliselt.

- Lumiste teede/tänavatega muutub möödasõit hoopis ohtlikumaks manöövriks kui tavaliselt. Olge ettevaatlikud ja arvestage kaasliiklejatega. Eriti ohtlik on tuisuvaaludest või nn lumelobjakast läbi sõites rea vahetamine.

- Lubamatu on sõita nõuetele mittevastavate rehvidega ning unustada ei tohi turvavarustuse kasutamist.

- Tugeva tuulega tuleb arvestada, et libeda tee puhul võib oluliselt liiklemist mõjutada tugev külgtuul (eelkõige maanteel sõites metsavaheliselt teelõigult lagedale jõudes).