WiLife’i jälgimissüsteemid on tuntud oma mõistliku hinna ning lihtsa kasutatavuse poolest. Tegemist on arvutipõhiste videolahendustega, mida on hõlbus ise üles seada ning kodu või kontori videojälgimiseks kasutada, kirjutab Logitech oma pressiteates.

Logitech omandas Utah osariigis, USA-s paikneva eraettevõtte ca 24 miljoni dollari eest, millele lisandub võimalik tulemustel põhinev tasu; tehing peaks saama lõpetatud novembri keskpaigaks.

Auhindu võitnud WiLife’i lahendused laiendava arvutite ja interneti kastutusvõimalusi ning pakuvad alternatiivi kallitele kodu turvamise teenustele. Lahendus koosneb arvutitarkvarast, kuni kuuest spetsiaalsest videokaamerast ning seinakontaktidesse ühendatud vastuvõtjast. Kaamerad ja vastuvõtja suhtlevad HomePlug tehnoloogia abil, mis toob videopildi kohale läbi elektrijuhtmete. Videod on võimalik salvestada arvuti kõvakettale või interneti vahendusel ning kasutades WiLife’i online-teenuseid pääseda sellele liga ka mujalt (arvuti või mobiiltelefoni abil).

Logitechi sõnul soovivad nad pakkuda järjest enam kodu mugavamaks muutvaid digitaalseid lahendusi ning WiLife on üks selline võimalus.

Parks Associates’i uuringu “Global Digital Surveillance” kohaselt on paljude internetiühendusega kodude omanikud huvitatud oma kodus toimuva eemalt jälgimisest videopildi vahendusel. Nii vastas 9,8 miljonit USA, 2,5 miljonit Suurbritannia, 2,3 miljonit Prantsusmaa ja Saksamaa ning 3,4 miljonit Jaapani elanikku.

Kodujälgimise ekspertide poolt väljaarendatud ning alates 2005.aastast saadaval WiLife’i tooted on müügil USA-s ning ka mõnedes Euroopa riikides. Liites ettevõtte oma alaüksuseks, on Logitechil plaanis oma laia müügivõrgustikku ära kasutada ning laiendada ka WiLife’i seadmete müüki.