Video, millest jutt käib, ilmus pühapäeval internetikeskkonda LiveJournal kasutaja antigipsyone nime all. Videol nimega „Tadžiki ja dagestanlase hukkamine” võis näha kaht põlvitavat inimest, kes ütlesid vaevukuuldaval häälel „Meid arreteerisid vene natsionaalsotsialistid”. Ühel neist lõigatakse noaga kõri läbi ning räsitakse otsast ka pea, teisele lastakse kuul pähe. Videole on lisatud muusika ning taustal võib näha punavalget haakristiga lippu, kirjutavad Kommersant ja Lenta.Ru.

Video levis mitmes failide vahetamist võimaldavas keskkonnas, kust see esmaspäeval ära koristati. Kasutaja antigipsyone blog annab viite ka „paremradikaalselt häälestatud noorsoo Natsionaalsotsialism/Valge Võimu (NS/WP)” leheküljele, kus on ära toodud kaadrid Kaukaasiast ja Kesk-Aasiast pärit immigrantide hukkamise videost.

Moskva jõustruktuuride esindaja ei välistanud, et migrantide tapmise video võib olla „võltsing ja provokatsioon”, kuid lisas, et „selle autorid satuvad igal juhul mitmete Venemaa kriminaaldkoodeksi paragrahvide alla” (vihkamise/vaenu õhutamine rahvusliku tunnuse alusel, inimväärikuse alandamine).

Moskva tadžiki ja dagestani diasporaas ei teatud videos kujutatud mõrvadest midagi.

Venemaa ksenofoobiast tingitud kuritegusid uuriva keskuse SOVA juht Aleksander Verhovskii arvates näib salvestis väga tõepärane. „Võib oletada, et selle taga seisavad mingid organiseerimata ja laiemale publikule tundmatud inimesed. Nimetus Venemaa natsionaalsotsialistlik partei ei ole varem kusagil esinenud. Neil inimestel oli vaja endast teada anda ja see on neil õnnestunud: on raske uskuda, et inimesed, kes ei ole varem inimesi tapnud, oleksid selliseks asjaks võimelised.”

Venemaa illegaalse migratsiooni vastase rahvusliku liikumise (DNPI) juht Aleksander Belov nimetas videot „provokatsiooniks” ja arvas, et see võib olla seotud Moskva linnakohtu otsusega, mis jättis vahi alla natsionaalsotsialistliku rühmituse Format-18 juhi Maksim Martsinkevitši, keda süüdistatakse rahvuste vahelise vaenu õhutamises. Format-18 on spetsialiseerunud videote valmistamisele, milles näidatakse kaukaaslaste kallal tarvitatavat vägivalda. Paljud neist on, tõsi küll, osutunud lavastatuteks.