Savisaarel on praegusel juhul hea kisada, sest selles teemal on Keskerakonnal järjepidevus ette näidata. Mäletame ju isegi sellekohaseid rahvaküsitlusi. Noorkesklased aga pole paljuks pidanud selles asjas isegi ebaausaid võtteid kasutada.

Me kõik ju mäletame veel kurikuulsat “roolijoodiku tapamasinat”, mille pisikesklased AS Kuusakoski käest välja lunisid, varjates selle töötajate eest tõsiasja, et romu kasutatakse poliitilistel eesmärkidel. Lõpuks tuli välja, et “tapamasin” pole tapnud mitte kedagi, auto oli lihtsalt vanaks jäänud ja sellepärast lammutamisele viidud.

Kui Savisaar ilmutaks on arutluskäikudes natukenegi konsekventsust, siis peaks ta ju heaks kiitma reformierakondliku valitsuse aktsiisitõusu, mis teeb viinapudeli peagi praegusest tublisti kallimaks. Aktsiiside kohta on tal aga ainult kurje sõnu varuks: alkoholi aktsiisitõus suurendavat salaviina levikut. Ent täpselt samamoodi teeb seda ka alkoholimüügi piiramine õhtusel ajal.

Küllap räägiks Savisaar teist juttu, kui ta valitsusse kuuluks, kui reformierakondlased oleksid läinud valitsust moodustades koostööle oma vanade sõprade ja koalitsioonikaaslaste keskerakondlastega.

Et Eesti vajab läbimõeldud ja tulemusi andvat alkoholipoliitikat, on sulatõsi. Kahjuks ei ole seda välja pakkuda ei Savisaarel ega Ansipil. Mõlemad käivad nagu kass ümber palava pudru ja räägivad aia asemel aiaaugust.