Unicef mõistis intsidendi hukka kui „kohutava näite selle kohta, kuidas täiskasvanud kasutavad lapsi õõvastavate kuritegude sooritamiseks konfliktsel ajal”.

Videolindil võis näha, kuidas umbes 12 aastane poiss seisab kinniseotud silmadega mehe kohal, ähvardades teda pika noaga. Poisil on seljas lahingukuub, talle suured tenniseid ning valget peapael ja ta hüüab mehele kõrgel häälel: „Ta on ameerika spioon. See on ta saatus.”

Lapsenäoga timukas põlvitab mehe kohale ning nuga libiseb üle ohvri kõri. Veri purskab ja ümberringi kostab hõikeid „Allahu Akbar” ehk „Jumal on suur”. Seejärel tõstab poiss nüsitud pea võidukalt kõrgele.

Verine hukkamine oli ennekuulmatu isegi Talibani standardite jaoks. Taliban on suitsiidipommituste ning hukkamiste läbi saatnud surma sadu tsiviilisikuid.

Unicef märkis, et alla 15 aastaste laste kasutamine konfliktis on rahvusvaheliste seaduste kohaselt sõjakuritegu.

Tapetud mees on väidetavalt Ghulam Nabi, Pakistani võitleja, keda süüdistatakse NATO õhurünnakus surma saanud Talibani väehjuhi Mullah Akhtar Osmani reetmises.

Video taustaks kostab undav moslemilaul, mis kiidab tagaotsiatavat Talibani juhti mulla Muhammad Omari ja Osama bin Ladenit. Selles mainitakse ka ühejalgset Talibani komandöri mulla Dadullah’t, kes väidetavalt hiljuti Afganistani ja NATO vägede poolt mägises Uruzgani provintsis ümber piirati.

Kollaboratsionismis kahtlustatavate inimesete hukkamine on muutunud Pakistani hõimuvööndis tavapäraseks. Ohvrite kehad leitakse tee äärde visatult, juures kiri mis hoiatab ameeriklaste heaks spioneerimast.

Neid hukkamisi on aga väga harva filmitud ja neisse ei ole kunagi varem kaasatud lapsi.

Human Rights Watchi töötaja Sam Zarifi ütles, et Taliban peab austama põhilisi sõjaseadusi. „See on tõeliselt šokeeriv, ilma kultuurilise konteksti või ajaloolise pretsedendita. Taliban peab selle teo hukka mõistma ning kindlustama, et seda enam kunagi ei juhtuks.”