Kohtunik Gordana Bozilovic Petrovic ütles, et mõrv oli sõjakuritegu tsiviilelanikkonna vastu. Viies kohtualune pääses süüdistusest mõrvas, mis toimus Srebrenica tapatalgute ajal Bosnias 1995. aasta juulis.

Tegemist oli esimese kohtuprotsessiga Serbias, mis käsitleb Srebrenicas toimunud 8000 moslemist mehe ja poisi massimõrva. Samas oli see ka suurim Serbia enda poolt peetud kohtuprotsess serblastest sõjakurjategijate üle.

Kohtualustele Slobodan Medicile ja Branislav Medicile määrati 20 aasta, Pera Petrasevicile 13 aasta ning Aleksandar Medicile 5 aasta pikkune vnglakaristus. Aleksandar Vukov vabastati süüdistusest.

Süüdistajate teateil kuulusid mehed paramilitaarsesse üksusse nimega Skorpionid. Videolindil võis näha, kuidas mehed mõnitavad noorukeid nende süütuse pärast, enne kui nad ühishauas lebavad ohvrid selja tagant maha lasevad.

Linti näidati rahvusvahelises sõjakuritegude kohtus Haagis 2005. aasta juunis Jugoslaavi eksjuhi Slobodan Milosevici üle peetud protsessil.

Video šokeeris Serbia avalikkust, viies rahva teadvusest arusaama, et igasugused nende poolt toime pandud sõjakuriteod pandi toime lahingumöllus.

Serbia sõjakuritegude kohus kutsuti kokku 2003. aastal, et mõista kohut Haagi tribunali poolt väiksemateks hinnatud süütegude üle.