Kuigi nimelt pankade kommentaari tahaks kuulda väite peale, et pangad aitavad kinnisvarahindu kunstlikult kergitada, loobudes omafinantseeringu nõudest ning kirjutades lepingutesse korteri tegelikult maksumusest suuremaid summasid. Pangad ei ole kommenteerinud ka väidet, et laene saavad ilma probleemidega hoopis ilma sissetulekuta inimesed: ametlikud uudised räägivad hoopis laenutingimuste karmistumisest.

See aga, et suur hulk kinnisvara on ostetud spekulatiivsetel eesmärkidel, ei ole kellelegi uudis. Samuti mitte kinnisvaraarendajate astronoomilised kasumid ega hullumeelse protsendiga laenu pakkuvate kontorite olemasolu.

Kuivõrd kinnisvaraturul ja börsil toimuv ei ole laiale publikule arusaadav, on igat laadi paranoiateooriad kerged tekkima. Oma rahakoti sisu huvitab igaüht ning see, et selle pärast muret tuntakse, on inimlik. Ehkki majandust üleüldiselt valitsevad mõistuspärased reeglid, ei tähenda see sugugi, et igaüks meist suudaks oma rahasse alati ratsionaalselt suhtuda.

Vaevalt leidub kõigile meeldivat selle kohta, miks kinnisvara hinnad vahepeal nii arutult tõusid ja miks börs viimati languse läbi elas. Seda selgitavatesse arvamusavaldustesse tasub suhtuda rahulikult ja mõistlikult ning alati kuulata ära ka teise poole seisukoht.