25. veebruari õhtul kella 21.10 paiku sisenes noormees Maksimarketisse, ronis seal meeste tualettruumis lae peale ja jäi kaupluse sulgemist ootama, kirjutab Võrumaa Teataja.

Öösel kell 23.47 andis kaupluse liikumisandur häiret, kuid mingeid sissemurdmise jälgi turvafirma töötajad ei tuvastanud.

Hommikul kella 6.45 ajal ronis noormees lae pealt alla ja suundus kaupluse tehnikaosakonda, kus võttis letist kuus digifotoaparaati koguväärtusega 26 000 krooni. Seejärel läks ta tagasi tualettruumi lae peale. Pärast poe avamist väljus poiss kauplusest.

Fotoaparaadid võttis varas ajal, mil Maksimarketi kaubanduspinnad olid juba valve alt maha võetud ja majas olid ka esimesed töötajad.

Politsei pressiesindaja Marge Kohtla sõnul puuduvad praegu andmed, kas samasugust kauplusest varastamise skeemi on ka varem kasutatud.

Kahtlustatavana kinni peetud noormees on oma teo üles tunnistanud. Tema suhtes on algatatud kriminaalmenetlus, süüdimõistmisel võib poissi oodata rahaline karistus või kuni kolmeaastane vangistus.