McDonalds reageeris kiiresti ja teravalt Charlesi seisukohale, nimetades tema sõnu “pettumuseks” ning süüdistades printsi selles, et ta ei ole kursis McDonaldsi menüüga, teatab The Telegraph.

Prints Charles külastas diabeetikute keskust, kus vaatas, kuidas lapsed panid endale kokku tervislikud toiduportsud, Charlesi visiidi eesmärk oli suurendada teadlikkust suhkruhaiguse kohta.

Kohalik töötaja selgitas, et nad üritavad lapsi innustada sööma vähem kiirtoitu. “Kas te olete kuhugi jõudnud McDonaldsiga, olete te seda üritanud keelata? See on võti,” küsis seepeale Charles.

Printsi sõnad kutsusid esile kohese reageeringu McDonaldsilt. “Walesi printsi poolne kommentaar paistab olevat täiesti üle piiri, mis meie arvates ei peegelda ei meie menüüd ega seda, mida meie kui äri endast kujutame,” öeldakse firma avalduses. “Me teame, et teised kuningliku pere liikmed on meid külastanud ja omavad rohkem kaasaegset pilti meist.”

Prints on tuntud orgaanilise toidu pooldajana, kuid tema kriitikat ühe konkreetse kiirtoidu firma vastu on väga ebadiplomaatiline. Tema pojad, printsid William ja Harry on samas tuntud kiirtoidu sõbrad.