Tutvumiseks saadud Prestigio Mini PC 915 arvutil on: Intel Celeron M370 protsessor (1,5GHz/1MB/400FSB), Intel 915GM kiibistik, 512MB DDR2-533 mälu, 40GB 5400p/min kõvaketas, integreeritud Intel GMA900 videokiirendi, DVD-ROM/CD-RW, Gbit LAN, helikaart, Firewire, TV-out, 2 USB2.0 pesa tagapaneelil, Windows XP Home operatsioonisüsteem.
Hind on 9550 kr
. Arvuti saabub müügile valmiskomplektina, mida ostmisel muuta ei saa.

Arvuti on alumiiniumkorpuses, mille gabariidid on 165x165x50mm. Korpuse sisu on pärit Taiwani firmalt AOpen, nagu arvuti karbilt lugeda võib. Tegemist on nende esimese mudeliga, viimased toetavad juba Core 2 Duo ja Solo protsessoreid ja põhinevad Inteli 945GM tugikiibistikul, vt teist viidet. Väike väline toiteplokk on võimsusega 65W. Voolulüliti on erinevalt Mac Minist toodud esipaneelile.

Tagapaneeli liidesed on samad, mis Mac Mini esimesel mudelil, st USB pesasid on kaks, uutel Mac Minidel on neid juba neli. Kui kahte pesasse on ühendatud USB klaviatuur ja hiir, siis pole mälupulka või kaamerat kuhugi ühendada. Seega tuleb lisaks hankida paarsada krooni maksev USB kordisti või kasutada juhtmeta garnituuri (klaviatuur+hiir), mille saatja hõivab ühe USB pesa, jättes teise vabaks. Võib kasutada ka mõnd kuvarit, milles on USB lisapesad. Nende võimaluste proovimiseks palusin lisaks arvutile saata veel 22-tollise ViewSonic VX2245 kuvari (neli USB pesa) 7920kr ja Logitechi juhtmeta EasyCall Desktop garnituuri 1690 kr, mis toetab Skype kõnesid. Koos nende (luksuslike) lisaseadmetega oleks komplekti hind 19160kr, mis võrdub ligikaudu äriklassi sülearvuti hinnaga.

Pärast kõigi lisaseadmete, toitejuhtmete ja võrgukaabli ühendamist ilutses arvuti taga paras juhtmepundar, mille moodustasid üheksa juhet. Kes nendest vabaneda tahab, peab hankima sülearvuti. Väikearvutit on mõtet osta siis, kui lisaseadmed (kuvar, klaviatuur, hiir, kõlarid) on juba olemas või tahetakse kindlasti kasutada sülearvuti ekraanist tunduvalt suuremat, 19-22-tollise ekraaniga kuvarit. Nõudlike arvutimängude jaoks selline arvuti integreeritud videokiirendi tõttu muidugi ei sobi.

Arvuti sisselülitamisel teeb ventilaator (mille müratase tootja andmetel ei ületa 27dB) üsna tugevat lärmi, mis taltub mõne aja pärast vaikseks, kuid selgesti kuuldavaks sahinaks. 20-22-tolliste LCD kuvarite resolutsioon on tavaliselt 1680x1050 ja selle veab integreeritud videokiirendi vabalt välja. Filme on 16:10 küljesuhtega ekraanil hea vaadata. 4:3 küljesuhtega fotode vaatamisel jäävad külgedele tühjad ribad, kuid kõik uued digi- ja videokaamerad võimaldavad ka 16:10 küljesuhtega fotosid-filme teha. Müüjad pakuvad intensiivselt just suure laiekraaniga kuvareid ja sülearvuteid. Et 22-tollise kuvari saab juba üsna vastuvõetava hinnaga, siis võib igaüks omale sobiva suuruse ja hinnaga kuvari valida. ViewSonic VX2245 iPod dokiga ja kõlaritega kuvarist lähemalt juba järgmises loos.

Logitech EasyCall Desktop on maailma esimene kombineeritud konverentstelefon koos peakomplekti, laserhiire ja klaviatuuriga. EasyCall Desktop lahendus ühendab internetkõnede ja arvutikasutamise vajadused. Sobib neile, kes palju Skype’t kasutavad. Komplekti kahesuunalisel konverentstelefonil on kasutatud Logitech RightSound tehnoloogiat, mis kõrvaldab kajad ja pakub samas puhta heliga internetikõnesid ilma peakomplekti kasutamata. Konverentstelefoni heli reguleerimise, hääletuks muutmise, kõne vastuvõtmise ja lõpetamise nuppe kasutades on internetikõnede tegemine mugav. Kõnede privaatsuse tagamiseks on tootel kaasas stereoheliga peakomplekt, mille saab vajadusel mugavalt ühendada vastavasse telefoniporti. Komplektis olevat kõlarit võib vähenõudlik kuulaja kasutada ka muusika mängimisel või filmide vaatamisel.

Internetis surfamiseks, kirjatööks, muusika kuulamiseks, fotode ja filmide vaatamiseks Prestigo Mini PC sobib. Sobiks ka Linuxi eelistajatele, kui Windowsi eest maksta ei tuleks. Kõvaketas võiks muidugi suurem olla, kuid vajaduse korral saab kasutada välist kõvaketast. Suurem kõvaketas ja DVD-kirjutaja tõstaksid arvuti hinda. See tundub aga sülearvutitega võrreldes niigi kõrgena. Isegi Mac Mini odavama mudeli hind (9900kr) on Prestigioga võrreldes soodne, kuna selle eest saab ju Inteli 1,66GHz Core Duo protsessori, 20GB võrra suurema kõvaketta, 4 USB porti, kaugjuhtimispuldi ja parema tarkvara.