Auto all lohisenud Rita vigastused olid sedavõrd rängad, et suurte valude pärast hoiti teda terve nädala haiglas narkoosi all, nüüd on tema kätt ja nägu nelja aasta jooksul 12 korda opereeritud, kätt kasutada ei saa ta korralikult enam kunagi, kirjutab SL Õhtuleht.

Rita ellu kuulub ka ajajärk, kui ta pidi taluma Arula telefonikõnesid, milles roolijoodik veenis ohvrit süüd enda peale võtma, just seetõttu otsustas Rita meeletu hingevaeva korvamiseks kaevata süüdlase kohtusse, et nõuda temalt oma elu rikkumise eest pool miljonit krooni moraalset kahjutasu.

“Ei saagi nagu eluga edasi minna, iga kohtuistung tuletab seda uuesti meelde ja see tekitab uuesti negatiivseid emotsioone — pean temaga ju kohtus koos istuma, ta käitub väga ülbelt, ta ei varjagi, et ta vangis on istunud, et teda ei võeta tööle ja ta ei kavatsegi minna,” räägib Rita.

Rital on tunne, et saatus ja riik säästavad teda lohistanud sohvrit, näiteks mõistis Pärnu maakohus Arula joobnuna üliraske liiklusõnnetuse põhjustamise eest viieks aastaks vangi, kuid trellide taha pandi ta alles seitse kuud hiljem, kui ajakirjandus hakkas asja vastu huvi tundma — riik oli kurjategija ära unustanud.