Liiklusõnnetus juhtus kell 14.08 Tallinna — Tartu maantee 123. kilomeetril Põltsamaa vallas Mõhkküla teeristis, kus põrkasid kokku Tallinna poole teel olnud sõiduauto Ford Mondeo, mida juhtis Einar (1939) ja Hyundai Trajet, mida juhtis Mart (1955). Esialgsetel andmetel kaldus Ford Mondeo vastassuuna vööndisse.

Autode laupkokkupõrkes hukkusid Ford Mondeos sõitnud Einar ja Agaate (1949) ning Hyundais sõitnud Dajan Ahmet(1962).

Õnnetuses sai üliraskelt vigastada näitleja Rednar Annus. Maarjamõisa haiglasse toimetati ravile ka Anne Veesaar, Ksenja Agarkova ja Marika Korolev. Veesaar ja Agarkova lubati hiljem haiglast koju.

Haiglaravile viidi ka Ford Mondeos viibinud kaks last (1996 ja 2000) ning väikebussis viibinud Mart (1955) ja Eduard (1978).

Pühapäeva õhtuse seisuga on kõigi kuue haiglaravile jäänud kannatanu üldseisund stabiilne. Kolme intensiivravis oleva patsiendi seisund on raske, kuid samuti stabiilne, teatas Delfile Tartu Ülikooli Kliinikumi avalikkussuhete spetsialist Ene Selart.

Tartu Ülikooli Kliinikumi anestesioloogia- ja intensiivravi kliiniku direktor doktor Ago Kõrgvee ütles laupäeva õhtul “Aktuaalsele kaamerale”, et arstid opereerisid õhtul Rednar Annust, kelle vigastused on väga tõsised. Operatsiooni järjekorras ootas Marika Korolev, kel on soolte või mao vigastus. “Patsiendi seisund on stabiilne,” ütles doktor Kõrgevee.

Vigastada saanud lastest üks lamab intensiivravis ja teine kirurgia osakonnas.

Näitlejaid vedanud väikebussi juht ja veel üks bussis olnud mees on traumaosakonnas.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri esindaja ütles pühapäeval Delfile, et täpsemad üksikasjad selguvad eeluurimise käigus. Nädalavahetusel tehti esmased uurimistoimingud, põhjalikum ekspertiis tehakse algaval nädalal.

Jõgeva liiklusjärelevalvegrupi juhtivkonstaabel Künter Pedosk ütles laupäeval “Aktuaalsele kaamerale”, et masinate kiirused on veel teadmata, kuid väga suured need olla ei saanud.

Juhtivkonstaabel ei osanud veel öelda, miks Ford Mondeo vastassuunavööndisse kaldus.

Pedoski kinnitusel oli tee õnnetuspaigal kuiv, libedust polnud ja rehvid vastasid nõuetele.

Juhtunu uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlust.

1962. aastal Tallinnas sündinud Dajan Ahmet lõpetas 1988. aastal Tallinna Riiklikku Konservatooriumi lavakunsti kateedri.

Kümme aastat Salong-Teatrit ja lasteteatrit Trumm juhtinud Ahmet siirdus sel sügisel Rakvere teatrisse näitlejaks.