Laupäeval kell 19.58 sai politsei teate, et Jüri alevikus Edu kaupluse ees kakeldakse, sündmuspaigale kihutanud politseipatrull löömingut enam siiski ei näinud, kirjutab SL Õhtuleht.

Tartlaste sinise Fordi juures oli kolm noormeest, kellest üks magas tagaistmel. Autol olid lõhutud esimene parempoolne küljeaken ja tagumine vasakpoolne küljeaken.

Kahe noorteseltskonna vahel oli tekkinud sõnelus, mis kasvas üle kakluseks. Sõneluses osales viis Tartu noormeest ja viis-kuus kohalikku. Lööminguks läks siiski mõlemalt poolt vaid kolme inimese vahel.

“Jürilaste väitel oli kurikas olnud tartlastel ja tartlaste sõnul vastupidi. Rüseluses võeti tartlastelt autovõtmed ja visati eemale haljasalale. Hiljem leidis politsei võtmed üles ja tagastas need omanikule,” räägib Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Taavi Kullerkupp.

Autosse purjus tartlased siiski ei istunud. Puruks pekstud auto jäi Jürisse ning kohalike sõnul oli seda järgmiseks hommikuks veelgi enam lõhutud.

Kiirabi tuvastas kõigil tartlastel joobe ja andis kahele neist esmaabi, ühel oli huul katki, teisel alkoholimürgitus. Jüri noored olid kained.