„Kõneldes liikluskultuurist olen veendunud, et see ei saa paraneda vaid politseinike jõupingutuste tulemusena. Mõeldav ei ole igale tänavanurgale, iga ülekäiguraja juurde ja maantee igale kilomeetrile politseinikku tööle panna. Oluline on iga liikleja, olgu siis jalakäija või roolikeeraja, sisemine kultuur,” seisab ministri Delfile saadetud avalduses. Laanet tuletab meelde, et need, kes asuvad sõiduvahendit juhtima, on vastava koolituse läbinud ja juhiloa saanud ning peavad ise tundma oma vastutust.

„Jälgides politsei ülevaateid juhtunud liiklusõnnetustest Eestimaa erinevates kohtades korduvad sellised lausekatked: teed ületanud jalakäija sai löögi autolt; jalgrattur/mopeedijuht ei veendunud manöövri ohutuses; teeoludele mittevastava kiiruse valikul paiskus teelt välja sõiduauto ja rullus üle katuse; alkoholijoobes juht põhjustas liiklusõnnetus; valesti valitud kiirus ja juhtimisvõtted möödasõidul…”

Laanet toob välja ka käesoleva aasta juulikuu 16 päeva liiklusohvrite arvu: 11 hukkunut. „Loetletud märksõnad peaks mõtlemisainet pakkuma paljudele, et arutleda eneses, kas olen ise alati õigesti käitunud. Pöördun kõigi kaasmaalaste poole palvega käituda liikluses intelligentselt!”