Naist nähti viimati reedel, 9. juuni varahommikul, kui ta Helsingi kesklinna kõrtsi Alcatraz juures sõiduautosse istus. Auto võis olla takso, kirjutab SL Õhtuleht.

Helsingi kriminaalpolitsei andmetel oli autost, kuhu Viilip pärast lõbusat restoraniõhtut koos sõbrannadega istus, kuuldunud meeste hääli. Pärast seda ei ole Viilipist kuulnud ei omaksed Eestis ega Soome politsei.

Enne kadumist võttis eelmise aasta sügisest Soomes elanud Viilip kodumaaga ühendust peaaegu iga päev.

Politseikomissar Seppo Sillanpää sõnul kadus naine ilmselt Soomes, sest vähemalt oma nime all ta riigist lahkunud ei ole.

Kõik naise asjad on tema korteris ning raha oli tal kaasas vaid väga vähe, kirjutab Iltalehti.

Soome politsei kardab, et naine on langenud kuriteo ohvriks. „Seda me kardame. Kui inimene niiviisi ühtäkki ära kaob, tundub asi päris tõsine,” ütles Sillanpää Iltalehtile. Seda enam, et kõnealuse jõugu võtete hulka kuulub tavapärasest enam ähvardamist ja hirmutamist.

Sillanpää sõnul töötas Viilip varem Soomes prostituudina, kuid märtsist — pärast seda, kui kupeldajatejõuk ja nende ohvrid paljastati — on ta tagasi tõmbunud. Siiski oli naine Eestist juhitava kuritegeliku kupeldajatejõuguga üsna tihedalt ühenduses.

Kupeldajatejõugu kohtuprotsess peaks algama järgmisel nädalal. Viilip on oluline tunnistaja — üks jõugu ohvreid. Temaga samaväärses olukorras on teisigi tunnistajaid, kokku 14 naist.

Kohtu ette astuvad seitse meest ja üks eestlannast naine, meestest viis on Eestist. Neid süüdistatakse inimkaubanduses. Süüdistuse kohaselt kuulusid nad Eesti-Soome jõuku, kes kupeldas Soomes Eestist pärit naisi. Soome politsei hinnangul juhtis jõuku praegu Eestis vangis istuv inimene. Ka Soomes suunas tegevust eestlane.

Jõuku kahtlustatakse 15 naise kupeldamises, millega teeniti ligi 80 000 eurot ehk umbes 1,25 miljoni krooni. Naised teenisid kurjategijatele 80 eurot poole tunni, 120 eurot tunni ja 400 eurot ööpäeva eest. Lõbunaised ise said sellest rahast ainult neljandiku.

Muuhulgas meelitati lapsehoidjaametit pakkudes Soome arengupeetusega naine. Eeluurimisel selgus, et tal oli kolme nädalaga 140 klienti, kupeldajad teenisid neilt 19 000 eurot ehk üle 140 000 krooni. Naine ise ei saanud sentigi.

Kliendid leiti interneti vahendusel. Üks naistest rääkis politseile, et ühel päeval oli tal 17 klienti.

Anne Viilip on mustade juustega umbes 160 sentimeetri pikkune ja keskmise kehaehitusega naine. Tal on puudu üks esihammas. Kadumishetkel oli tal kaasas must käekott, seljas sinine top, tume sviiter, jalas mustad teksad ja kõrge kontsaga tekstiilsaapad, millel taga punane triip. Soome politsei palub ühendust võtta kõigil, kes teavad midagi naise asukohast.